Wolters Kluwer Legal & Regulatory vervoegt ‘Global Legal Blockchain Consortium’

Wolters Kluwer Legal & Regulatory vervoegt ‘Global Legal Blockchain Consortium’

Wolters Kluwer zorgt voor internationale blik op technologie en een diepgaand begrip van klantbehoeften

Mechelen – Wolters Kluwer Legal & Regulatory is een van de eerste leden van het Global Legal Blockchain Consortium. Dat brengt stakeholders uit de juridische sector samen om standaarden te ontwikkelen voor het gebruik van blockchaintechnologie in het kader van legal tech. Het gaat dan om de verbetering van aspecten als beveiliging, privacy, productiviteit en onderlinge samenwerking. De oprichters van het consortium zijn, naast Wolters Kluwer, grote advocatenkantoren, internationale bedrijven en technologieleveranciers zoals IBM en Integra Ledger.

“Wolters Kluwer staat al lang bekend om onze uitgebreide domeinexpertise en ons commitment om te investeren in technologische innovatie in de wereldwijde juridische markten,” zegt Stacey Caywood, CEO, Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Als lid van het Global Legal Blockchain Consortium zal de samenwerking met juridische professionals, docenten en andere technologieleveranciers onze meerwaarde voor klanten alleen maar vergroten.”

“We zijn verheugd om Wolters Kluwer mee aan boord te hebben van het Global Legal Blockchain Consortium”, zegt David Fisher, directeur en oprichter van het Global Legal Blockchain Consortium. “Wolters Kluwer heeft technologische expertise en inzichten in het aanbieden van oplossingen aan juridische klanten die wereldwijd actief zijn in duizenden rechtsgebieden. Dit is een belangrijke troef voor de activiteiten van het consortium.”

“Blockchain speelt een belangrijke rol binnen de digitale transformatie van de juridische beroepen. Het kan menselijke fouten en mogelijke fraude bij het bijwerken, controleren en verifiëren van juridische documenten en overeenkomsten elimineren,” zegt Nita Sanger, Head of Innovation bij Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Het Global Legal Blockchain Consortium biedt leiderschap en begeleiding vanuit de hele industrie om ervoor te zorgen dat deze juridische voordelen wereldwijd gerealiseerd kunnen worden.”

Blockchain is te vergelijken met een digitaal grootboek van gecodeerde transacties, of blokken gegevens, die vanop miljoenen apparaten worden uitgevoerd en via een netwerk verbonden zijn. Zodra een transactie gevalideerd wordt, is de blockchain bestand tegen vervalsing, piraterij of verwijdering.

---

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. (AEX: WKL) is een wereldwijde leverancier van informatie, software-oplossingen en diensten voor professionals in de health, tax & accounting, risk & compliance, financiële en juridische sectoren. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Alphen aan den Rijn in Nederland, bedient klanten in meer dan 180 landen, is actief in 40 landen, en stelt wereldwijd 19.000 mensen te werk.

In België telt Wolters Kluwer bijna 700 experts, met een netwerk van meer dan 4 000 auteurs en vakspecialisten. Het Belgische hoofdkantoor bevindt zich in Mechelen.

Meer informatie is beschikbaar op www.wolterskluwer.com en op www.wolterskluwer.be. Je kan ons ook volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, en YouTube.

Contact voor de pers:

Leslie Bonacum
Wolters Kluwer Legal & Regulatory Communication
+1 847-267-7153
leslie.bonacum@wolterskluwer.com 

Kathleen Iwens
Communications Manager
+32 478 66 45 55
kathleen.iwens@wolterskluwer.com

Contacteer ons
Kathleen Iwens Communications Manager, Wolters Kluwer
Katleen Peeters Outsource Communications
Leslie Bonacum Legal & Regulatory Communication, Wolters Kluwer
Kathleen Iwens Communications Manager, Wolters Kluwer
Katleen Peeters Outsource Communications
Leslie Bonacum Legal & Regulatory Communication, Wolters Kluwer
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium