Wolters Kluwer Legal & Regulatory partner van eerste Global Legal Hackathon

Wolters Kluwer Legal & Regulatory partner van eerste Global Legal Hackathon

Als een van de grootste leveranciers van juridische oplossingen sponsort Wolters Kluwer de finale van de allereerste, wereldwijde LegalTech competitie

Wolters Kluwer Legal & Regulatory is wereldwijd partner van de finale van de eerste Global Legal Hackathon, die nieuwe oplossingen wil bedenken voor de juridische sector. Aan de Hackathon nemen teams deel van over de hele wereld. Doel is de ontwikkeling van technologische oplossingen te versnellen, waarbij de nadruk ligt op toegang tot juridische dienstverlening en de evolutie van de rechtspraktijk.

De finale van de Hackathon vindt plaats op 21 april in New York. Veertien teams uit zes continenten zullen er hun concept verdedigen voor een internationale jury. Elk team heeft een oplossing ontwikkeld die de rechtspraktijk, rechtssystemen of overheden ten goede komt.

“De missie van Wolters Kluwer is professionals te helpen om impact te hebben wanneer het er echt toe doet. De Global Legal Hackathon past perfect bij deze missie”, zegt Stacey Caywood, CEO van Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Ons partnership met de Global Legal Hackathon is behalve een eer ook een mooie kans om samen te werken met andere technologische en juridische innovators, en innovatie te stimuleren die een positieve impact heeft op juridische professionals, hun klanten en de maatschappij.”

"We zijn heel blij met Wolters Kluwer als partner. We hebben dit evenement gelanceerd om experts en innovators uit de hele wereld samen te brengen rond een gemeenschappelijke overtuiging: de wil om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan de rechtspraktijk”, zegt David Fisher, oprichter van Integra Ledger en de Global Legal Hackathon.

Paul De Ridder, Managing Director van Wolters Kluwer Legal & Regulatory in België, voegt daaraan toe: “Technologie heeft steeds meer impact op de rechtspraktijk. Daar proberen wij als bedrijf bij te helpen. Dat doen we in nauwe samenwerking met de experts op het terrein: advocaten, magistraten, notarissen… Die samenwerking leidt tot nieuwe oplossingen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Zo ontwikkelden we in België Legal Insights, een intelligente rechtspraak tool die gebaseerd is op Artificial Intelligence en Big Data. Het partnership met de Global Legal Hackathon sluit mooi aan bij ons streven naar innovatieve oplossingen voor onze klanten.”

Wolters Kluwer is al van bij de start betrokken bij de Legal Hackathon. Eerder dit jaar sponsorde het bedrijf een aantal van de lokale selectierondes, en gaf het deelnemers via een API toegang tot de uitgebreide juridische informatiebronnen van Wolter Kluwer om hun concepten te kunnen versterken.

Wolters Kluwer reikt zaterdag tijdens het Global Legal Hackathon gala de Public Benefit Award uit. Meer informatie over het event, vind je hier: https://globallegalhackathon.com/.

---

About Wolters Kluwer

Wolters Kluwer N.V. (AEX: WKL) is een wereldwijde leverancier van informatie, software-oplossingen en diensten voor professionals in de health, tax & accounting, risk & compliance, financiële en juridische sectoren. We helpen onze klanten dagelijks belangrijke beslissingen te nemen door hen te voorzien van gespecialiseerde oplossingen, die een diepe domeinexpertise combineren met technologie en diensten. Wolters Kluwer zette in 2017 een jaarlijke omzet neer van €4.4 miljard. Het bedrijf, met hoofdkwartier in Alphen aan den Rijn in Nederland, bedient klanten in meer dan 180 landen, is actief in 40 landen, en stelt wereldwijd 19.000 mensen te werk. Meer informatie over onze oplossingen en onze organisatie is beschikbaar op www.wolterskluwer.com. Je kan ons ook volgen op TwitterFacebookLinkedIn, en YouTube.

Wolters Kluwer Legal & Regulatory voorziet wereldwijd klanten van gespecialiseerde informatie-oplossingen, software en diensten op vlak van wetgeving, business en regulatory compliance.

Contacteer ons
Katleen Peeters Outsource Communications
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium