Tork Natural servetten

Tork Natural servetten

Een duurzaam statement voor milieu en gasten

Diegem, 7 september  2017 - Duurzaamheid is tegenwoordig voor gasten een belangrijke factor in de keuze voor een restaurant. Met de nieuwe Natural servetten biedt Tork restaurants en cateraars een eenvoudige manier om hun betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid ter tafel te brengen. De servetten met de typisch bruine recylingkleur zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Bovendien zijn ze gemaakt van 100 procent gerecyclede vezels en bevatten ze geen bleekmiddelen of toegevoegde kleurstoffen. Op deze manier leveren restaurant- en cateringbedrijven niet alleen hun bijdrage aan een beter milieu, maar onderstrepen zij tegelijkertijd het duurzame beeld van hun bedrijf.

Consumentenenquêtes zoals de 'Consumer Trends in Sustainability' van SolarCity tonen aan dat consumenten duurzaamheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel hebben staan. Volgens de studie zoekt 55 procent van de consumenten actief naar groene producten en diensten – deze trend geldt ook voor het aanbod van de gastronomie- en cateringbedrijven. Gasten kiezen steeds vaker voor duurzame restaurants en cateringdiensten. Zelfs de kleinste details dragen bij aan de duurzame uitstraling, weet Away-From-Home-specialist Tork. : “Met de Tork Natural servetten brengen restaurants hun duurzame karakter eenvoudig ter tafel en tonen zij hun gasten dat ze het milieu net zo belangrijk vinden als hen”, aldus Sonja van der Linden, Product & Segment Manager Table Top & Hospitality bij Tork. “Dankzij bewezen Tork-kwaliteiten kunnen de gasten volkomen op de servetten vertrouwen – voor een zorgeloze, perfecte ervaring.”

De voordelen van de natuurlijke Tork lunch- en dinerservetten in een overzicht:

  • gemaakt van 100% natuurlijke vezels
  • geen bleekmiddelen, geen gebruik van toegevoegde kleurstoffen – de bruine kleur is natuurlijk
  • biologisch afbreekbaar & composteerbaar volgens de norm EN 13432FSC® en EU-ecolabel gecertificeerd product
  • kartonnen verpakkingsdoos bestaat uit gerecycled papier
  • de folie van de verpakking bestaat voor 85% uit suikerriet waardoor deze een geringere ecologische voetafdruk achterlaat dan fossiele alternatieven

Altijd het passende servet en ruimte voor uw boodschap
Het Tork natuurlijke milieu-servetten assortiment omvat drie maten: de Tork lunchservet natuur 1/4-vouw voor lunch met bediening aan tafel; de tijdbesparende, voorgevouwen Tork lunchservet natuur 1/8-vouw; en de grotere Tork dinerservet natuur 1/8-vouw voor lunch of diner met bediening aan tafel. Alle drie de varianten kunnen worden voorzien van een opdruk bijvoorbeeld met een eigen logo of met een persoonlijke boodschap.

Afbeelding 1 (in de bijlage)
Onderschrift: 100% gerecyclede vezels, biologisch afbreekbaar en composteerbaar, zonder bleekmiddelen of toegevoegde kleurstoffen – de nieuwe milieuvriendelijke naturel Tork lunch- en dinerservetten zijn de natuurlijke, duurzame keuze.

Afbeelding 2 (in de bijlage)
Onderschrift: Effectieve reclameboodschappen: 75 procent van de gebruikers van servetten valt de reclameopdruk op en 70 procent kan zich de boodschap herinneren.

Afbeelding 3 (in de bijlage)
Onderschrift: Duurzaam tot in de puntjes: ook de omverpakking is gemaakt van gerecycled materiaal, en de plastic binnenverpakking bestaat voor 85% uit suikerriet

- Einde persbericht -

*** Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie ***

Voor verdere vragen, interviewverzoeken en/of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Outsource Communications
C : John Kinnart
T : 0476 24 27 43
E: john.kinnart@outsource.be

Essity / Tork
C : Sonja van der Linden, Product & Segment Manager Table Top & Hospitality
T : +31 (0)30 698 46 48
E : sonja.vanderlinden@essity.com
Arnhemse Bovenweg 120
3708 AR Zeist

Over Tork®
Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van Essity en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen. Het actuele nieuws en de innovaties van Tork vindt u op www.tork.nl. Volg Tork ook op YouTube, Facebook, LinkedIn en Twitter.

Over Essity
Essity is een vooraanstaand hygiëne- en gezondheidsbedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van producten en oplossingen voor Personal Care (Baby Care, Feminine Care, Incontinence Products en Medical Solutions), Consumer Tissue en Professional Hygiene. Onze visie is het verbeteren van welzijn door toonaangevende hygiëne- en gezondheidsoplossingen. Verkoop vindt plaats in ca. 150 landen via diverse sterke merken, waaronder de bekende internationale merken TENA en Tork, en andere merken, waaronder Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda en Zewa. Essity heeft ca. 48.000 medewerkers en de netto-omzet in 2016 bedroeg ca. SEK 101 miljard (EUR 10,7 miljard). De zakelijke activiteiten zijn gebaseerd op een duurzaam businessmodel waarbij de focus ligt op waardecreatie voor mens en natuur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Stockholm, Zweden, en Essity staat genoteerd aan de Nasdaq Stockholm. Essity maakte voorheen deel uit van de SCA Group. Ga voor meer informatie naar www.essity.com.

Contacteer ons
John Kinnart Outsource communications
Sonja van der Linden Product & Segment Manager Table Top & Hospitality
John Kinnart Outsource communications
Sonja van der Linden Product & Segment Manager Table Top & Hospitality
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% ge├źngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium