TGW ondersteunt Mango bij het optimaliseren van zijn serviceniveau

TGW ondersteunt Mango bij het optimaliseren van zijn serviceniveau

  • Centrale intralogistieke hub voor de Spaanse moderetailer
  • Verhoogde capaciteit voor ordervoorbereiding
 

In de afgelopen maanden is in de buurt van Barcelona een sterk geautomatiseerd multichannel-distributiecentrum gebouwd voor Mango. Deze logistieke hub belevert momenteel meer dan 2.200 winkels en online klanten, niet alleen in Spanje en Europa, maar over de hele wereld. De Oostenrijkse intralogistieke specialist TGW kreeg de opdracht het project te ontwerpen en uit te voeren. Een flexibele oplossing helpt de moderetailer bij het voorbereiden van kleding op hangers, verpakte gevouwen kleding en accessoires, kortom het volledige assortiment dat Mango aanbiedt.

Mango, opgericht in 1984, is een van ’s werelds toonaangevende modeconcerns. Mango verkoopt kleding, schoenen, tassen en accessoires – zowel online als in meer dan 2.200 winkels. Het Spaanse bedrijf is aanwezig in meer dan 110 landen en telt 15.000 medewerkers. Het afgelopen boekjaar realiseerde Mango een omzet van 2,2 miljard euro. Als gevolg van de groei de voorbije jaren was het noodzakelijk geworden de supply chain te consolideren. Om de levertijden te optimaliseren en de logistieke kosten te verlagen, koos Mango ervoor een centrale hub te bouwen in de Catalaanse gemeente Lliça d´Amunt.

Een combinatie van flexibiliteit en prestatievermogen

In de inbound-zone worden de dozen rechtstreeks in containers of op pallets ontvangen. De opslag- en ordervoorbereidingszone bestaat uit een miniload-systeem met 44 gangen en een opslagcapaciteit van 850.000 dozen. In de pickzone worden dagelijks de bestellingen klaargemaakt voor gevouwen kledingstukken en accessoires. De zone omvat acht geautomatiseerde stations die de ontvangstdozen in de opslagbakken plaatsen en een Stingray-shuttlesysteem. Deze laatste bestaat uit 14 gangen met elk 13 niveaus voor het leveren van mono-referentie dozen aan de hoogwaardige picking-werkstations van TGW.

Antonio Pascual, Director Supply Chain bij Mango bevestigt: “Met dit nieuwe distributiecentrum zetten we de volgende stap in de modernisering van ons intralogistieke systeem. Dit betekent dat we onze klanten de komende jaren de best mogelijke service kunnen blijven bieden.” David Bendien, CEO Zuid-Europa bij TGW vult aan: “De nieuwe oplossing is volledig geautomatiseerd en combineert zowel flexibiliteit als dynamiek met maximale controle over elk proces. En dit alles tegen een bescheiden cost of ownership.”

-------

Over TGW Logistics Group

TGW Logistics Group is een van de toonaangevende, internationale leveranciers van oplossingen voor material handling. Al 50 jaar implementeert de Oostenrijkse specialist geautomatiseerde systemen voor zijn internationale klanten, waaronder merken van A zoals Adidas tot Z zoals Zalando. Als systeemintegrator plant, produceert en implementeert TGW complexe logistieke centra, van mechatronische producten en robots tot controlesystemen en software.

TGW Logistics Group heeft vestigingen in Europa, China en de Verenigde Staten en telt meer dan 3.500 medewerkers wereldwijd. In het fiscale jaar 2018/2019 genereerde het bedrijf een totale omzet van 719 miljoen euro.

Meer informatie op www.tgw-group.com

Beelden:

Bron: TGW Ltd. Gratis herdruk met referentie TGW Limited. Herdruk is niet toegestaan voor promotionele doeleinden.

Contact:

TGW Systems Benelux
Frame 21 Rietschotten 1/101 
4751 XN Oud-Gastel 
T: +31 165763030

Corina Stoutjesdijk
Marketing Communications Specialist
T: +31 165 763030
M: +31 612 06 60 25
corina.stoutjesdijk@tgw-group.com

Outsource Communications
Leen Van Parys
T: +32 2 451 00 04
tgw@outsource.be       

Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium