TGW Logistics Group versterkt Europees team

TGW Logistics Group versterkt Europees team

Bas Ravenstein en Walter Etienne vullen Benelux-team aan

Donderdag 10 maart 2016 — Brussel – TGW Logistics Group, wereldwijd markleider in dynamische en geautomatiseerde logistieke oplossingen, versterkt zijn Europese team met belangrijke leidinggevende benoemingen binnen de Benelux en een uitbreiding van de Raad van Bestuur. 

De ervaren logistics professional, Bas Ravenstein, zal de verdere groei van TGW in de Benelux ondersteunen als Senior Solution Design Engineer, terwijl Walter Etienne als Senior Project Manager terugkeert naar het bedrijf.

Bas Ravenstein bouwde doorheen de jaren een rijke ervaring op in de Logistieke wereld. Zo startte hij zijn carrière bij Lödige Fördertechnik GmbH in Duitsland. Hierna werkte hij gedurende 15 jaar voor Siemens Dematic AG waar hij verschillende sales en consulting functies doorliep.

Walter Etienne begon zijn carrière bij TGW International en werkte nadien gedurende 16 jaar voor TGW Logistics Group als project en site manager. Na een tussenstop bij Flexlink Systems NV en Jungheinrich NV, waar hij Logistics Systems Director was, keert Walter Etienne terug naar TGW Logistics Group als Senior Project Manager.

“De Benelux kent een stijgende vraag naar geautomatiseerde material handling oplossingen. Dit wordt versterkt door de verdere groei van de e-commercesector,” vertelt Hans De Sutter, Head of Sales Benelux. “Ik kijk ernaar uit om samen met beide heren de positie van TGW Logistics Group in deze erg competitieve markt nog verder te versterken.”

TGW breidt Raad van Bestuur uit
Daarnaast heeft TGW ook zijn Raad van Bestuur uitgebreid. Christophe Wolkerstorfer, voordien Managing Director van TGW Mechanics, wordt lid van de Raad van Bestuur en draagt de verantwoordelijkheid voor sales, marktontwikkeling en logistieke oplossingen. 

Martin Rausch, de huidige directeur Product Development bij TGW Mechanics, stapt eveneens over naar de Raad van Bestuur en wordt verantwoordelijk voor ontwikkeling, productie en supply chain management.

“We hebben onze organisatie aangepast om de toekomstige uitdagingen die gepaard gaan met een groeiend bedrijf het hoofd te bieden en hebben het uitvoerend management uitgebreid om zo de grondslag te leggen voor de verdere ontwikkeling”, zegt Georg Kirchmayr, CEO van TGW Logistics Group. 

“Om ons internationale groeiplan te ondersteunen, zijn we voortdurend op zoek naar naar getalenteerde personen, gespecialiseerd in mechatronica, automatisering en controletechnologie, softwareontwikkeling, assemblage en commissioning.”   

 

#####

Over TGW Logistics Group:

TGW is een wereldwijde vooraanstaande systeemintegrator en fabrikant van dynamische, geautomatiseerde en geïntegreerde logistieke totaaloplossingen. Sinds 1969 implementeert logistieke oplossingen, van kleinere conveyor applicaties tot complexe, volledig geautomatiseerde opslag-  en sorteersystemen.

Wereldwijd telt de onderneming meer dan 2.500 werknemers. De organisatie implementeert logistieke oplossingen voor vooraanstaande bedrijven in verschillende sectoren In het financieel jaar 2014/15 realiseerde TGW Logistics Group een omzet van 475 miljoen euro.

Voor meer informatie: www.tgw-group.com

Perscontact:

Ilse Derijck
Outsource Communications
T: +32 2 451 00 12
E: ilse.derijck@outsource.be

Hans De Sutter
Head of Sales Benelux
TGW Logistics Group
T: +32 495 18 70 63
E: Hans.DeSutter@tgw-group.com

Bas Ravenstein
Walter Etienne

Contacteer ons

Hans De Sutter

Head of Sales Benelux

TGW Logistics Group