TGW introduceert Rovolution, een nieuw tijdperk van robotica in material handling

TGW introduceert Rovolution, een nieuw tijdperk van robotica in material handling

Oud-Gastel - TGW Logistics Group ontwikkelde een revolutionair robotsysteem voor volledig geautomatiseerde piece picking: Rovolution. Dit intelligent en zelflerend robotsysteem maakt gebruik van de bevindingen van cognitieve robots en machine learning, en is hierdoor uiterst flexibel en performant. Rovolution corrigeert onverwachte gebeurtenissen zonder menselijke interventie en maakt 24/7 productie zonder stilstand mogelijk. Als onderdeel van TGW’s FlashPick®-oplossing is Rovolution bovendien perfect integreerbaar met TGW’s bestaande systemen. 

Tot op heden werden robots in de material handling-industrie voornamelijk gebruikt voor full case handling. Maar e-commerce biedt nieuwe uitdagingen; een grote verscheidenheid aan orders en het steeds moeilijker aantrekken van nieuwe medewerkers. Rovolution biedt de oplossing omdat het de productiviteit verhoogt. Mogelijke toepassingen variëren van de apparel industrie, de grocery industrie tot de general merchandise industrie.

”Rovolution leidt tot een significante verlaging van de Totaal Cost of Ownership (TCO), zowel bij de aanschafkosten als bij de lopende activiteiten, het onderhoud en de aankoop van reserveonderdelen”, bevestigt Hans De Sutter, Managing Director TGW Benelux. “Hiermee kan TGW haar klanten doorlopend een op maat gemaakte 360° oplossing aanbieden.”

Intelligent, zelflerend en flexibel

Vanuit technisch oogpunt, biedt Rovolution drie grote voordelen: het systeem is intelligent, zelflerend, en uiterst flexibel. Deze robot van TGW gebruikt autonome, intelligente processen om onverwachte gebeurtenissen te corrigeren. Rovolution detecteert niet enkel dergelijke situaties, maar kan er ook mee omgaan en ze helemaal zelfstandig corrigeren. Dit maakt manuele interventies onnodig en minimaliseert downtime. De materiaalstroom wordt nooit onderbroken: de volledigheid van de order van de klant en een correcte inventarisatie blijven topprioriteit.

Hoge flexibiliteit in types goederen en verpakking

Rovolution is extreem flexibel. In tegenstelling tot andere reeds beschikbare applicaties, kan de oplossing van TGW een grote verscheidenheid aan verpakkingen afhandelen. Zowel harde als zachte verpakkingen worden nauwkeurig gegrepen, of het nu T-shirts in een zachte polybag zijn of een stevige doos met speelgoed is. Zelfs zakken in vreemde vormen of rommelig gerangschikte items vormen geen probleem. Als de verpakking verandert past de robot zich  automatisch aan.

Verbetering van de prestaties met tien procent

Hans De Sutter licht de voordelen toe: ”In vergelijking met de meest gebruikte systemen, presteert Rovolution tien procent beter. Bij een installatie van tien robots bijvoorbeeld, vermijd je meer dan 2.500 uren downtime per jaar.” Bovendien profiteren gebruikers van korte installatieperiodes, omdat het gebruikelijke initiële leerproces tot een minimum beperkt wordt.

Het modulaire concept van TGW’s Rovolution maakt zelfs een latere upgrade mogelijk of een variabele combinatie met picking werkstations zoals PickCenter ONE. Hierdoor luidt TGW een nieuw tijdperk in van robotica in de material handling-industrie en integreert het Rovolution als een bijkomend sterk presterend element in zijn systeemomgeving.

-------

Over TGW Logistics Group:

TGW is een wereldwijde vooraanstaande systeemintegrator en fabrikant van dynamische, geautomatiseerde en geïntegreerde logistieke totaaloplossingen. Sinds 1969 implementeert logistieke oplossingen, van kleinere conveyorapplicaties tot complexe, volledig geautomatiseerde opslag- en sorteersystemen.

Wereldwijd telt de onderneming meer dan 2.700 werknemers. De organisatie implementeert logistieke oplossingen voor vooraanstaande bedrijven in verschillende sectoren In het financieel jaar 2015/16 realiseerde TGW Logistics Group een omzet van 532 miljoen euro. Voor meer informatie: www.tgw-group.com

Beelden:

Bron: TGW Ltd

Gratis herdruk met referentie TGW Limited. Herdruk is niet toegestaan voor promotionele doeleinden.

Contacteer ons
Ilse Derijck Communications consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communications consultant, Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium