Sterk geautomatiseerde intralogistieke oplossing van TGW voor Urban Outfitters in het Verenigd Koninkrijk

Sterk geautomatiseerde intralogistieke oplossing van TGW voor Urban Outfitters in het Verenigd Koninkrijk

  • Nieuw distributiecentrum in Peterborough biedt de nodige capaciteit om Urban Outfitters Inc. te ondersteunen
  • Hart van de automatiseringsoplossing is FlashPick® - de slimme one-stop-oplossing voor geautomatiseerde split-case-picking
 

Marchtrenk, Oostenrijk - Urban Outfiters Inc. (URBN) heeft TGW aangewezen voor het ontwerp en de implementatie van een automatiseringsoplossing voor hun nieuwe distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk. Het project zou in 2021 live moeten gaan. Urban Outfitters is een toonaangevend bedrijf dat lifestyleproducten en -diensten aanbiedt onder de consumentenmerken Anthropologie, BHLDN, Free People, Terrain, Urban Outfitters en Nuuly. Daarnaast heeft het ook een Food and Beverage-divisie.

Een FlashPick®-systeem vormt het hart van de oplossing. Bij ontvangst van de goederen worden de dozen in de bakken geplaatst en getransporteerd naar het mini-load-magazijn, aangestuurd door de Stingray-shuttle. De containers worden vervolgens naar de 15 goods-to-person-werkstations getransporteerd, waar de artikelen in de verpakkingsdozen of -containers worden verzameld.

De verschillende zones zijn verbonden door een energie-efficiënt KingDrive®-conveyorsysteem. Het TGW warehouse-controlesysteem is gekoppeld aan een WMS van Manhattan. Daarnaast wordt ook een Rovolution, de slimme pickrobot van TGW, in het warehouse van Urban Outfitters geïnstalleerd.

Sterk geautomatiseerd logistiek centrum

“TGW maakte tijdens het RFP-proces indruk op ons en demonstreerde een duidelijke denkwijze, nodig bij het overwegen van een strategische oplossing voor ons complex productassortiment,” zegt Iain Bartholomew, International & European Logistics Director bij URBN. “De nieuwe faciliteit in Peterborough zal in hoge mate geautomatiseerd zijn, robotica bevatten en de capaciteit bieden die nodig is om ons snelgroeiende bedrijf te ondersteunen. TGW heeft ons ondersteund bij het ontwerp van een modulaire oplossing die volgens ons eenvoudig, flexibel en aanpasbaar is aan de toekomstige behoeften van onze klanten,” besluit Bartholomew. 

---

Over TGW Logistics Group

TGW Logistics Group is een van de toonaangevende, internationale leveranciers van oplossingen voor material handling. Al 50 jaar implementeert de Oostenrijkse specialist geautomatiseerde systemen voor zijn internationale klanten, waaronder merken van A zoals Adidas tot Z zoals Zalando. Als systeemintegrator plant, produceert en implementeert TGW complexe logistieke centra, van mechatronische producten en robots tot controlesystemen en software.

TGW Logistics Group heeft vestigingen in Europa, China en de Verenigde Staten en telt meer dan 3.500 medewerkers wereldwijd. In het fiscale jaar 2018/2019 genereerde het bedrijf een totale omzet van 719 miljoen euro.

Meer informatie op www.tgw-group.com

Beelden:

Bron: TGW Ltd. Gratis herdruk met referentie TGW Limited. Herdruk is niet toegestaan voor promotionele doeleinden.

Perscontact:

TGW Systems Benelux
Frame 21 Rietschotten 1/101 
4751 XN Oud-Gastel 
T: +31 165763030

Corina Stoutjesdijk
Marketing Communications Specialist
T: +31 165 763030
M: +31 612 06 60 25
corina.stoutjesdijk@tgw-group.com

Outsource Communications
Leen Van Parys
T: +32 2 451 00 04
tgw@outsource.be       

Contacteer ons
Leen Van Parys Outsource Communications
Leen Van Parys Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium