Sogeti introduceert nieuwe Testmethode voor Internet of Things oplossingen

Sogeti introduceert nieuwe Testmethode voor Internet of Things oplossingen

Sogeti breidt zijn testmethodologie TMap® Next et TMap® HD uit en adresseert het testen van Internet of Things oplossingen in haar nieuwe publicatie: “IoTMap, Testing in a IoT environment”

Donderdag 21 april 2016 — De ontwrichting van machine-to-machine communicatiemodellen, een nieuwe norm in de IT-sector, verplicht bedrijven hun productontwikkeling, productiemethodes, klantenrelaties en marketingstrategieën te herbekijken.  Daarom introduceert Sogeti een nieuwe testmethode voor Internet of Things (IoT)-oplossingen: IoTMap. Deze methode heeft een bredere en complexere scope dan traditionele softwaretesting en is aangepast aan de behoeftes van bedrijven actief in het Internet of Things domein. 

Steven Van Schil verantwoordelijk voor de Testing divisie bij Sogeti Belux: “In tegenstelling tot traditionele softwareontwikkeling en –testing, heeft het testen van Internet of Things-oplossingen een veel bredere en complexere scope. Er is nood aan een grote variatie aan testervaringen- en disciplines en eindgebruikers moeten reeds in de ontwikkelingsfase nauw betrokken worden. De nieuwe IoTMap-benadering van Sogeti verzekert een performante en agile testservice, die aangepast is aan de veranderende behoeftes van een sterk groeiende sector”, besluit Steven Van Schil.

Een 5-stappenbenadering

Een geconnecteerde oplossing wordt opgebouwd in verschillende stappen - waaronder de uitwerking van het object, dataverwerking en gebruikerstesten – die allemaal een andere testmethode vereisen. De IoTMap testmethode bestaat uit vijf concrete stappen voor het opzetten van een teststrategie die oplossingen van een hoge kwaliteit verzekert:

  • Testen van IoT–lagen
  • Combineren van testexpertise
  • Kiezen van de IoT-testomgeving
  • Selecteren van de juiste kwaliteitsattributen
  • Definiëren van bouwstenen

Het nieuwe boek “IoTMap, Testing in a IoT environment“ besteedt daarnaast speciale aandacht aan quick tech teststrategieën en het testen in fysieke omgevingen.

Sogeti High Tech en Testing experts Tom van de Ven en Jean-Paul Duniau zijn samen met SogetiLabs’ trendwatcher Jaap Bloem de auteurs van dit nieuwe IoT testing boek. Dit boek kan besteld en gedownload worden in Sogeti’s online boekenwinkel: http://bit.ly/1UYcFBA  

###

Over TMap
TMap® is een marktleidende standaard Test Managementbenadering, ontwikkeld in Nederland in de late Jaren negentig, en vandaag gebruikt door tienduizenden IT-professionals wereldwijd Sogeti ontwikkelde de TMap® Next geschikt voor software testing volgens de watervalmethode en TMap® HD (Human Development) dat gebruikt wordt in een agile omgeving. Sogeti voegt nu IoTMap toe aan de TMap® Suite dat deze verschillende TMap-methodologieën met elkaar verbind.

Over Sogeti
Sogeti is marktleider in technologie- en softwaretesting, gespecialiseerd in applicatie-, infrastructuur- en engineeringdiensten. Sogeti biedt vooraanstaande testing, business inteligence & analytics, mobile, cloud en cybersecurity-oplossingen. Hierbij combineert het methodologieën van wereldklasse met haar globaal delivery model, Rightshore®. Bij Sogeti werken meer dan 20.000 professionals in 15 landen, met een sterke lokale aanwezigheid in meer dan 100 vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Indië. Sogeti is een volledige dochteronderneming van Cap Gemini S.A. en staat genoteerd op de Beurs van Parijs. Voor meer informatie: www.sogeti.com

Rightshore® is een handelsmerk van Capgemini.

Contacteer ons

Ilse Derijck

Communications Consultant

Outsource Communications

Kristin Vastenaeken

Marketing Manager

Sogeti Belux