Sogeti België wint 7-jarig testingcontract bij Federale Overheidsdienst Financiën

Sogeti België wint 7-jarig testingcontract bij Federale Overheidsdienst Financiën

Donderdag 19 januari 2017 — Brussel – Sogeti, een toonaangevende IT-dienstverlener, gespecialiseerd in testing, security, applicatieontwikkeling en infrastructuurdiensten, heeft een zevenjarig testingcontract gewonnen bij de Belgische Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën. Sogeti zal de FOD Financiën ondersteunen in het testen van het onderhoud van het fiscale applicatielandschap. Dit omvat eveneens erg zichtbare applicaties zoals Tax On Web. De FOD Financiën houdt zich bezig met de financiën van de federale overheid, met name de belastingen en de staatskas. Met bijna 23.000 werknemers is dit het grootste federale departement van België.

Sogeti stapt in een co-sourcing model waarbij de organisatie mensen en middelen bezorgt die de FOD Financiën ondersteunen in haar operationele testactiviteiten. Sogeti zal het departement ook bijstaan in de ontwikkeling van interne testmethodologieën zodat de FOD zijn eigen testmaturiteit verder ontwikkelt en zich kan toespitsen op zijn kerncompetenties.

“Een betrouwbare en continue werking van software en applicaties is cruciaal voor deze Federale Overheidsdienst”, stelt Steven Van Schil, Testing Practice Executive bij Sogeti Belux. “We zijn dan ook fier dat de FOD Financiën ons geselecteerd heeft als partner voor de oplevering van dergelijk kwaliteitsniveau. Dit bevestigt onze expertise in testing services en de waarde van onze gestructureerde testmethodologie.”

Met deze samenwerking wil de FOD Financiën een verhoogde efficiëntie en duurzaamheid van zijn fiscale applicaties, een gewaarborgd kwaliteitsbeheer en een vermindering van de kosten realiseren. Sogeti België is een gekende, vertrouwde partner voor de FOD Financiën. Van 2011 tot 2013 was de organisatie al verantwoordelijk voor de oprichting van het testcompetentiecenter van de FOD Financiën.  

 

-Einde-

 

Over Sogeti
Sogeti is een toonaangevende leverancier van technologie en engineering services. Sogeti levert oplossingen voor de digitale transformatie en biedt expertise in Cloud, Cybersecurity, Digital Manufacturing, Quality Assurance en Testing. Sogeti combineert flexibiliteit en uitvoeringssnelheid met sterke technologieleveranciers als partners, methodologieën van wereldklasse en zijn eigen wereldwijde delivery-model, Rightshore®. Sogeti brengt meer dan 25.000 professionals samen in 15 landen, verdeeld over meer dan 100 locaties in Europa, de VS en India. Sogeti is een dochteronderneming van Cap Gemini S.A., genoteerd op de beurs van Parijs. Voor meer informatie kunt u terecht op www.sogeti.com , www.sogeti.be en www.sogeti.lu.

Rightshore® is een handelsmerk dat aan Capgemini toebehoort.

Contacteer ons

Kristin Vastenaeken

Marketing & Communication Manager Sogeti

Sogeti Belux