Selligent benoemt John Hernandez tot nieuwe CEO

Selligent benoemt John Hernandez tot nieuwe CEO

Voormalige COO van Salesforce Service Cloud zal volgende fase internationale groei van de specialist in SaaS Relationship Marketing begeleiden

BRUSSEL, BELGIË, 9 augustus 2017 – Selligent, leverancier van SaaS-oplossingen voor relationship marketing op basis van inzicht in de consument, heeft vandaag John Hernandez met onmiddellijke ingang aangesteld tot Chief Executive Officer. John Hernandez was tot voor kort Chief Operating Officer en Senior Vice President Service Cloud bij Salesforce. Met zijn uitgebreide organisationele, leiderschaps- en productkennis is hij een perfecte match voor de leidersrol bij Selligent. John Hernandez beschikt over de ervaring en visie om het snelgroeiende bedrijf aan te sturen en te begeleiden in zijn evolutie om een toonaangevende speler te worden. Medeoprichter en voormalig CEO André Lejeune blijft deel uitmaken van de raad van bestuur.

“Selligent staat op een kantelmoment in zijn geschiedenis en ik ben verheugd het bedrijf te leiden nu de groei versnelt. De markt smeekt om producten als Selligents Engagement Sphere, dat is gebouwd rond een universeel consumentenprofiel en relevante one-to-one messaging levert”, zegt Hernandez. “Wij gaan verder met de productinnovatie die onze klanten verwachten, we zullen ons partnernetwerk blijven uitbreiden, en verwachten voor Europa en Noord-Amerika een nog snellere groei.”

“Ik verwelkom John graag bij Selligent”, zegt André Lejeune. “Het bedrijf is in goede handen. Zijn ervaring en visie zijn precies wat we nodig hebben om Selligent naar het volgende niveau te tillen.” 

De marketing software van Selligent, die de consument voorop plaatst, biedt een coherent, flexibel platform dat werd ontwikkeld voor ambitieuze B2C-marketeers op zoek naar de nodige wendbaarheid. Het bedrijf is gegroeid van een kleine Belgische start-up tot een wereldwijde leider in relationship marketingtechnologie dankzij de kracht en innovatie van zijn software. De toekomstplannen voor de expansie van het bedrijf door verdere productinnovatie en overnames, vereisen leiderschap met ongeëvenaarde ervaring in het beheren van een grote, internationale organisatie. Hernandez kan bogen op 25 jaar ervaring waarin hij met succes B2B en B2C technologiebedrijven en -divisies met een omzet van meerdere miljarden dollars heeft geleid.

Bij Salesforce was John Hernandez verantwoordelijk voor de zakelijke en productoperaties. Hij stond er eveneens in voor de incubatie van kernoplossingen gerelateerd aan de Salesforce Customer Care Service Cloud, een markt van vele miljarden dollars. Voordien was Hernandez Vice President en General Manager van IBM’s collaboration business, waar hij verantwoordelijk was voor de SaaS and Premise-based Social, Mail, Meetings, Chat and Smarter Workforce-oplossingen. Nog daarvoor was hij Vice President en General Manager binnen Cisco’s Collaboration business, waar hij de Customer Collaboration Strategy opstartte waardoor het zakencijfer van de divisie aanzienlijk groeide. 

“Het parcours van John Hernandez toont aan dat hij bedrijven laat uitblinken in wat ze doen, ongeacht het product of de complexiteit. Hij is de geknipte man voor Selligent”, zegt Rich Lawson, medeoprichter en CEO van HGGC, de participatiemaatschappij die een controlerend belang heeft in Selligent. “De volgende groeifase zal het bedrijf op hetzelfde niveau tillen als de grootste SaaS marketingtechnologiebedrijven in de wereld. John heeft de ervaring om die uitbreiding op een efficiënte en winstgevende manier te beheren.”
 
###

Over Selligent
Het omnichannel marketingplatform van Selligent helpt marketeers om hun klanten te betrekken door gebruik te maken van relevante inzichten. Deze technologie werd ontwikkeld om onze Consumer-First Marketingfilosofie te ondersteunen, waarbij de klant de aanzet geeft voor alle acties. Selligent helpt B2C-bedrijven om het gat te dichten tussen big data en real-time uitvoering van campagnes waarbij waardevolle interacties worden gecreëerd over verschillende kanalen die steeds relevanter worden.

Het geïntegreerde platform van Selligent, gebouwd rond een universeel klantenprofiel dat een volledig beeld schetst van elke consument door al diens interacties met het merk te integreren, komt tegemoet aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende relationship marketeers. Tegenwoordig verwachten klanten relevante informatie die hen verder helpt wanneer ze dat nodig hebben. De oplossingen van Selligent maken dat mogelijk.

Meer dan 700 merken in de detailhandel, reisindustrie, automotive, uitgeverij en financiële wereld  vertrouwen op het platform van Selligent, waaronder Netflix, InterContinental Hotels Group en ING. Met 10 kantoren in Europa en de Verenigde Staten en meer dan 50 partners en resellers, biedt Selligent in meer dan 30 landen een gelokaliseerde, gepersonaliseerde aanpak.

Meer op www.selligent.com, of leer het team kennen via Twitter, LinkedIn en onze blog.

Contacteer ons
Gert Asselman Managing Partner, Outsource
Miek Hubert PR Consultant, Outsource communications
Gert Asselman Managing Partner, Outsource
Miek Hubert PR Consultant, Outsource communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% ge├źngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium