Robinair viert 60ste verjaardag

Robinair viert 60ste verjaardag

Het succesverhaal van de aircospecialist begon in 1956

Dinsdag 13 september 2016

  • Robinair is de uitvinder van aircoservicestations voor de automobielsector
  • Wereldwijde marktleider voor aircoserviceapparatuur
  • Meer dan 1.000.000 geproduceerde aircoservicestations
Robinair werd in 1956 opgericht in Warren (Michigan, Verenigde Staten). Het oorspronkelijke doel van het bedrijf was het ontwikkelen van gereedschap om aircosystemen van voertuigen te repareren. Het bedrijf is genoemd naar de oprichters Robinette en Adair. Als reactie op de groeiende populariteit van aircosystemen in auto's en commerciële voertuigen richtte Robinair zich al vroeg op de ontwikkeling van aircoserviceapparatuur. In 1960 werd al een uitgebreid
productportfolio aangeboden. 
Robinair werd bekend als de uitvinder van het aircoservicestation voor het garagebedrijf. Het eerste station, dat terugwinning, recycling en vulling van het koudemiddel combineerde, kwam in de jaren 1970 op de markt.
Vandaag, op zijn 60ste verjaardag, is Robinair de wereldwijde marktleider voor aircoserviceapparatuur voor werkplaatsen, met verkoop- en dienstverlenende centra over heel de wereld. Robinair is sinds december 2012 een merk van Bosch, geïntegreerd in de divisie Automotive Service Solutions binnen de bedrijfssector Automotive Aftermarket.    

Robinair is de norm in aircoservice
Doorheen het 60-jarige bestaan van het bedrijf is Robinair altijd een pionier geweest, die voortdurend technische mijlpalen introduceerde. Met een veelheid aan nieuwe ontwikkelingen en innovatieve patenten slaagden de technici van Robinair erin om de efficiëntie, eenvoud en milieuvriendelijkheid van de aircoservice in de werkplaats te verhogen. In 1979 nam het bedrijf het patent op het eerste terugwinnings- en hervulstation voor koudemiddel.

Het eerste toestel voor een complete aircoservice van voertuigen met R134a koudemiddel werd in 1992 geïntroduceerd. Daarnaast ontwikkelde Robinair in 2006 het eerste toestel dat aan de industriële norm van SAE J2788 voldeed. Met de productie van het 250.000ste aircoservicestation bereikte het bedrijf in 2008 een nieuwe mijlpaal. In 2010 introduceerde Robinair het eerste station voor aircoservice op voertuigen uitgerust met het nieuwe R-1234yf koudemiddel. Met de aircoservicestations die 99 procent van het koudemiddel terugwinnen, zette Robinair een nieuwe standaard. Het uitgebreide productaanbod omvat volautomatische aircoservicestations geschikt voor de noden van elke werkplaats.

Daarnaast omvat het productportfolio van Robinair diagnosesystemen, elektronische en UV-lekdetectie en spoelsystemen.

 

Nauwe samenwerking met autofabrikanten

Robinair wil de komende jaren zijn marktleiderschap op het gebied van aircoserviceapparatuur met de koudemiddelen R134a, R1234yf en CO2 verder uitbreiden. Een nauwe samenwerking met autofabrikanten heeft een enorme impact op de ontwikkeling van nieuwe toestellen. In de toekomst verzekert Robinair dus niet alleen professionaliteit en efficiëntie, maar ook een betrouwbare en milieuvriendelijke service van de aircosystemen in voertuigen.

 

---

 

Robinair is sinds december 2012 een merk van Bosch, geïntegreerd in de divisie Automotive Service Solutions binnen de bedrijfssector Automotive Aftermarket.
Bosch Automotive Service Solutions is een belangrijke producent en leverancier van professionele elektronische diagnose-apparatuur voor voertuigen met een breed gamma aan onderhoudsinstrumenten en -apparatuur met diverse productiefaciliteiten. Robinair is het toonaangevende kwaliteitsmerk voor aircoserviceapparatuur en -instrumenten.

Meer informatie vint u op www.robinair.com.  
 

De divisie Automotive Aftermarket (AA) voorziet de vervangmarkt en werkplaatsen wereldwijd van een compleet aanbod aan diagnose- en werkplaatsuitrusting, en een uitgebreid gamma aan onderdelen – nieuwe en vervangstukken - voor personen- en bedrijfsvoertuigen. Het AA-assortiment bestaat uit originele Bosch-onderdelen en specifieke zelf ontwikkelde producten en diensten. Meer dan 18.000 medewerkers in 150 landen, ondersteund door een wereldwijd logistiek netwerk, zorgen ervoor door dat meer dan 650.000 verschillende onderdelen snel en tijdig bij de klanten geraken. Via de afdeling "Automotive Service Solutions" stelt AA test- en werkplaatsapparatuur, diagnostic software, opleidingen en technische informatie ter beschikking. De afdeling is bovendien ook verantwoordelijk voor Bosch Car Service, het grootste wereldwijde netwerk van onafhankelijke garagehouders met meer dan 17.000 franchisehouders, en van AutoCrew met meer dan 1.000 partners.

Voor meer informatie surft u naar www.bosch-automotive.com.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 375.000 medewerkers (situatie op 31 december 2015). Het bedrijf realiseerde in het boekjaar 2015 een omzet van meer dan 70 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in ongeveer 60 landen. Het Bosch wereldwijde productie- en verkoopnetwerk, inclusief verkoop- en service partners, is vertegenwoordigd in ongeveer 150 landen. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is de innovatieve kracht. Bosch stelt 55.800 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling op ongeveer 115 locaties over de hele wereld. De Bosch Groep bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve, nuttige en fascinerende oplossingen. Op die manier biedt het bedrijf wereldwijd “Technologie voor het leven”. 

Meer informatie vindt u op www.bosch.com, www.bosch.be, www.bosch-press.com, en http://twitter.com/BoschPresse.

Contacteer ons