Picnic kiest TGW als partner voor sterk geautomatiseerd distributiecentrum

Picnic kiest TGW als partner voor sterk geautomatiseerd distributiecentrum

  • Flashpick®-systeem met diverse temperatuurzones
  • Gerobotiseerd laadsysteem
  • Picnic en TGW: startpunt voor een strategische samenwerking

TGW is een belangrijke partner in het volledig gerobotiseerde logistiek distributiecentrum van Picnic in Utrecht. De online supermarkt gaat het geavanceerde en tegelijkertijd uiterst flexibele Flashpick®-systeem van TGW gebruiken in drie temperatuurzones, en een shuttlesysteem als hart van de oplossing.

Picnic is in 2015 in Amersfoort opgericht en is sindsdien razendsnel gegroeid in Nederland en Duitsland. Het bedrijf opereert vanuit acht distributiecentra en levert boodschappen in meer dan 130 steden aan een steeds groeiend aantal klanten. De enige manier om een bestelling te plaatsen is via een intuïtieve app. Wie voor 22u00 een bestelling plaatst, krijgt de volgende dag de verse, gekoelde en ingevroren producten thuisbezorgd. Fruit, groenten, vlees en droge goederen worden geleverd met kleine emissievrije elektrische bestelauto’s.

Boodschappen voor meer dan 150.000 gezinnen per week

Het nieuwe distributiecentrum heeft een vloeroppervlak van meer dan 40.000 m² en gebruikt de modernste technologie om meer dan 150.000 gezinnen elke week van hun inkopen te voorzien. Met het Flashpick®-systeem van TGW legt Picnic het fundament om aankomende jaren nog verder te kunnen groeien. Het hart van het automatiseringsontwerp is het shuttlesysteem dat in bijna 40 gangen de meer dan 200.000 opslaglocaties moeiteloos kan traceren en beladen. Het systeem heeft ook een energie-efficiënt KingDrive® -conveyorsysteem en een groot aantal ergonomische en geavanceerde PickCenter One-werkstations.

Om de beste productkwaliteit te garanderen is Picnics fulfilmentcentrum onderverdeeld in diverse temperatuurzones: ambient, gekoeld en ingevroren. Dit maakt de planning en realisatie van dit project bijzonder veeleisend.

Het grootste deel van de ontvangen goederen wordt in de shuttle opgeslagen. Klantenorders beginnen ofwel in het Zone-Picking-gebied ofwel bij een van de PickCenter One-werkstations. Vervolgens worden de orders in de shuttle opgeslagen voor consolidatie. Dankzij deze nieuwe oplossing wordt voedselverspilling en het gebruik van verpakkingsmateriaal aanzienlijk verminderd. De 20.000 m² aan zonnepanelen zorgen voor groene energie. Met dit initiatief zet Picnic een grote stap in het verduurzamen van de voedselketen.

Picnics medeoprichter Frederik Nieuwenhuys benadrukt: “Het gerobotiseerde centrum in Utrecht vormt samen onze elektrische auto’s de basis van onze unieke “farm to fork”-strategie, waarbij gepatenteerde Picnic-technologie wordt gebruikt om ultra-verse producten en boodschappen gratis bij de klanten thuis te leveren. De samenwerking met TGW als wereldleider in geautomatiseerde fulfilmentoplossingen brengt twee teams met uitgebreide kennis van de laatste technologie en software samen.”

Robotondersteunende belading

Om de ergonomie verder te verbeteren, ontwikkelen Picnic en TGW Robotics een uniek gerobotiseerd laadplatformsysteem voor de Picnic-leveringsframes. “Een uitdagend en interessant project wordt werkelijkheid. Het logistiek centrum is een mijlpaal en markeert een nieuw niveau van samenwerken tussen Picnic en TGW,” zegt David Hibbett, CEO van TGW Northern Europe.

 

Over TGW Logistics Group

TGW Logistics Group is een van de toonaangevende, internationale leveranciers van oplossingen voor material handling. Al 50 jaar implementeert de Oostenrijkse specialist geautomatiseerde systemen voor zijn internationale klanten, waaronder merken van A zoals Adidas tot Z zoals Zalando. Als systeemintegrator plant, produceert en implementeert TGW complexe logistieke centra, van mechatronische producten en robots tot controlesystemen en software.

TGW Logistics Group heeft vestigingen in Europa, China en de Verenigde Staten en telt meer dan 3.500 medewerkers wereldwijd. In het fiscale jaar 2018/2019 genereerde het bedrijf een totale omzet van 719 miljoen euro.

Meer informatie op www.tgw-group.com

 

Over Picnic

Voor de lancering in 2015 werkte Picnic in stilte samen met een team van 30 specialisten aan het leveren van boodschappen zonder onnodige tussenpersonen. De klant kan via de Picnic-winkleradar kiezen welke rit het handigst is en deze volgen tot op de minuut. Door deze nieuwe aanpak zijn de kosten zo laag dat gratis geleverd kan worden en ook de boodschappen aan de laagste prijs worden aangeboden.

 

Beelden:

Bron: TGW Ltd. Gratis herdruk met referentie TGW Limited. Herdruk is niet toegestaan voor promotionele doeleinden.

 

Contact:

TGW Systems Benelux
Frame 21 Rietschotten 1/101 
4751 XN Oud-Gastel 
T: +31 165763030

Corina Stoutjesdijk
Marketing Communications Specialist
T: +31 165 763030
M: +31 612 06 60 25
corina.stoutjesdijk@tgw-group.com

Outsource Communications
Leen Van Parys
T: +32 2 451 00 04
tgw@outsource.be       

Contacteer ons
Leen Van Parys Outsource Communications
Leen Van Parys Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium