Patiënten kunnen nu ook betalen aan onthaalkiosken ziekenhuizen

Patiënten kunnen nu ook betalen aan onthaalkiosken ziekenhuizen

Oostende – Het AZ Damiaan in Oostende is het eerste Belgische ziekenhuis dat een self-service kiosk met betalingsmogelijkheden in gebruik neemt. Het voornaamste doel is om het gebruiksgemak van de patiënt te verhogen. Patiënten kunnen zich aan één kiosk inschrijven, hun eID-kaart uitlezen, scannen, volgnummers printen, patiëntlabels afdrukken én betalingen uitvoeren. Deze Belgische primeur werd ontwikkeld door Xperthis, marktleider in software voor financiële en logistieke beheer in ziekenhuizen, en Connecto, gespecialiseerd in de hardware van kiosken en informatiezuilen.

Verhoogd gebruiksgemak en vlottere doorstroming van patiënten
“In het AZ Damiaan is het de gewoonte om de patiënten vóór de afspraak een voorschot te laten betalen”, vertelt Bernard Meyers, stafmedewerker onthaal, opname- en ontslagbeleid. “Daarvoor dienden ze zich eerst te registreren aan de kiosk, om daarna te betalen aan een loket. Dankzij het nieuwe volledig geïntegreerd systeem kan het loket overgeslagen worden en kunnen patiënten direct doorstromen naar hun afspraak”.

De nieuwe oplossing heeft voordelen voor zowel het ziekenhuis als de patiënt. Niet alleen wordt de wachttijd voor de patiënt verminderd en is er een vlottere doorstroming. “Het nieuwe systeem zorgt ook voor een sterke vereenvoudiging van het beheer van de patiëntenadministratie”, legt Stijn Courtheyn, Technical Consultant van Xperthis uit. “Bovendien is dit ook een primeur voor ons. Als leverancier van ziekenhuisoplossingen is het de eerste keer dat we dergelijk systeem gelanceerd hebben.”

Xperthis en Connecto werkten in het verleden al samen voor de realisatie van de kiosken. Zo was Xperthis verantwoordelijk voor de bekende X-kiosk software. Voor de betalingsterminal steunden ze op de expertise van Connecto in samenwerking met Antenor.

Gefaseerde uitrol
Op dit moment kunnen enkel weduwen, invaliden, gepensioneerden en wezen (WIGW) en de mensen die genieten van een verhoogde tegemoetkoming gebruik maken van de onmiddellijke betalingsmogelijkheden. De andere gebruikers moeten nog een ‘Getuigschrift voor verstrekte hulp’ ontvangen en dit kan niet met de kiosk afgeprint worden. Eenmaal de ziekenfondsen dit document - dankzij hun administratief digitaliseringsproces - niet langer nodig hebben, zullen alle patiënten via de kiosk volledig kunnen geholpen worden.

---

Over Xperthis - digital solutions for smarter patient care
Xperthis is de Belgische specialist in digitale oplossingen voor de zorgsector. Ontstaan in 2011 door de fusie van Polymedis, Partezis en Xtenso, bleef Xperthis groeien in 2015 met de overname van Mims en Ciges. Hierdoor kon ze haar aanbod vervolledigen en zich als marktleider vestigen. Xperthis stelt meer dan 200 werknemers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Over Connecto
Connecto uit Heist-op-den-Berg is meer dan 20 jaar actief met kiosk toepassingen. Meer dan 20 ziekenhuislocaties maken reeds gebruik van hun inschrijvingskiosken. Dagelijks worden naar schatting meer dan 24.000 patiënten ingeschreven in België.

Over AZ Damiaan
AA Damiaan is het regionaal referentiecentrum voor een hedendaagse, hoogtechnologische en patiëntvriendelijke gezondheidszorg voor de bevolking aan de kust. Bezield door onze baseline 'Dicht bij het leven' streeft het AZ Damiaan naar een kwaliteitsvolle gezondheidszorg, die steeds gepast weet in te spelen op de snelle evoluties eigen aan deze sector.  www.azdamiaan.be

Contacteer ons
Baptiste Gemis Outsource Communications
Baptiste Gemis Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium