Nucleus start dochterfirma Nucleus Connect en is daarmee eerste Belgische hosting provider die access aanbiedt

Nucleus start dochterfirma Nucleus Connect en is daarmee eerste Belgische hosting provider die access aanbiedt

Combinatie van supersnelle en veilige connectiviteit, Infrastructure-as-a-Service en Managed Services

Nucleus, een van Belgiës grootste hosting providers, start met dochterfirma Nucleus Connect. Het nieuwe bedrijf focust op het aanbieden van connectiviteit: bedrijven die nood hebben aan beveiligde verbindingen tussen hun verschillende vestingen, met hun datacenter(s) en/of cloud omgeving, kunnen terecht bij Nucleus Connect. Daarmee is Nucleus de eerste Belgische hosting provider die ook de access markt aanboort.

Van de cloud naar de grond

Er zijn al een paar aanbieders van access die – met wisselend succes – ook hosting aanbieden. Maar hosting – en dan zeker managed cloud hosting – is vandaag de dag een complex gegeven en vergt heel wat expertise.

“Access is op dat vlak meer rechtdoorzee”, vertelt Marcel de Beule, managing partner bij Nucleus Connect. “Wij vinden het dan ook een logische stap om van de cloud naar de grond te komen. En eenvoudiger dan van de grond naar de cloud te gaan.”

Nucleus Connect maakt gebruik van het Nucleus-backbone glasvezelnetwerk dat sinds 2000 vier Belgische datacenters tegen hoge snelheid verbindt. Nucleus Connect gaat nu een stap verder en zal connecties met hoge bandbreedte mogelijk maken tussen de vestigingen van de klant, datacenters en cloudomgeving. Om snelle en veilige verbindingen tussen vestigingen van een bedrijf te realiseren, maakt Nucleus Connect gebruik van de diensten van gespecialiseerde spelers die zorgen voor de glasvezelbekabeling.

Netwerk in eigen beheer

“Dat we ons glasvezelnetwerk zelf belichten heeft belangrijke pluspunten: we voeren netwerkcontroles uit tot op het laagste niveau, we kennen geen connectiviteitslimieten en we schalen tegen beperkte kosten. Daardoor bieden we hoge bandbreedtes aan met sterke garanties en stellen we netwerkoplossingen op maat voor”, aldus Marcel de Beule. “Ons netwerk, de infrastructuur en alle interne en uitgaande verbindingen worden 24/7 gemonitord door ons network operations center. Elk punt binnen het netwerk wordt gecontroleerd op latency, capaciteit en doorvoersnelheden. Dat garandeert permanente kwaliteit.”

Lokale speler met veel expertise

Door het access-aanbod toe te voegen aan de hosting expertise van Nucleus kunnen bedrijven rekenen op een combinatie van veilige netwerktoegang aan hoge snelheid, Infrastructure-as-a-Service en managed services. Nucleus is immers een van Belgiës grootste hostingproviders en garandeert maximale uptime.

“Het grootste voordeel voor klanten is dat ze zowel voor hun netwerknoden als voor het beheer van hun infrastructuur bij één gespecialiseerde en lokale partij terecht kunnen”, zegt David Geens, managing partner van Nucleus. “Ze kunnen rekenen op een grote expertise wat betreft access én hosting. En ze hebben een single point of contact.”

 

###

Over Nucleus Connect

Nucleus Connect is een Belgische telecomleverancier gespecialiseerd in managed high bandwidth connectiviteit tussen vestigingen, datacenters en hun cloudomgeving. Voor meer informatie, surf naar www.nucleus-connect.be

Over Nucleus

Nucleus levert hostingoplossingen op maat van elk bedrijf. Het bedrijf zorgt voor Uptime-as-a-service: het garandeert dat de websites, applicaties of servers van klanten maximaal beschikbaar zijn. Nucleus staat in voor het beheer, het onderhoud, de monitoring en de beveiliging van de infrastructuur en levert 24/7 lokale ondersteuning. Voor meer informatie, surf naar www.nucleus.be

Contacteer ons
Marcel de Beule Managing Partner, Nucleus Connect
David Geens Managing Partner, Nucleus
Marcel de Beule Managing Partner, Nucleus Connect
David Geens Managing Partner, Nucleus
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% ge├źngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium