Nucleus biedt al haar klanten gratis SSL-certificaten aan

Nucleus biedt al haar klanten gratis SSL-certificaten aan

Encryptie verhoogt veiligheid en privacy van online communicatie

Maandag 22 februari 2016 — Nucleus, specialist op vlak van hosting en uptime-as-a-service, biedt vanaf vandaag aan al haar klanten de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van een aantal SSL-certificaten. SSL staat voor Secure Sockets Layer, een encryptie-protocol dat communicatie via het internet beveiligt. Hierdoor kunnen klanten de online communicatie op hun website automatisch encrypteren en zo veiligheid en privacy garanderen.

“Personen die een SSL-certificaat wilden gebruiken, moesten dit tot voor kort aankopen bij een aantal vooraf aangeduide betrouwbare instanties. Afhankelijk van het certificaattype kan dat gaan van enkele tientallen euro’s per jaar tot veel hogere bedragen”, vertelt David Geens, managing partner bij Nucleus. “Voor het meest eenvoudige certificaat verandert dit nu.”

Let's Encrypt

Let's Encrypt is een onafhankelijke organisatie die gesteund wordt door grote online spelers als Google, Facebook, enz., met als missie om online communicatie veiliger te maken. Daarvoor bieden zij de basis-certificaten nu gratis én geautomatiseerd aan.

“Dienstverlening en veiligheid zijn ook twee kernwaarden van Nucleus. Daarom zorgen we ervoor dat onze klanten op een eenvoudige manier die gratis certificaten kunnen gebruiken”, legt David Geens uit. “Concreet betekent het dat het online webverkeer niet meer gebeurt via het http-protocol maar via het veiliger https-protocol. Onze shared hosting klanten moeten enkel een vakje aanvinken in hun Nucleus dashboard om hun website te encrypteren. Klanten die managed services afnemen, mogen ons gewoon even contacteren en dan activeren wij de SSL-certificaten. Allemaal volledig gratis.”

Waarom een SSL-certificaat gebruiken?

SSL-certificaten zorgen ervoor dat de data die over en weer wordt gestuurd enkel leesbaar is in de browser en door niemand anders kan meegelezen worden. Voor bedrijven die met gevoelige of persoonlijke informatie werken, zoals wachtwoorden of betalingsgegevens, is encryptie essentieel. “Maar elk bedrijf doet er goed aan om zijn online communicatie zo veilig mogelijk te maken”, zegt David Geens. “Denk maar aan spionage door de NSA of verhalen over identiteitsdiefstal die je steeds vaker hoort. Nu je zo’n certificaat gratis en eenvoudig kan gebruiken, zie ik geen enkele reden om het niet te doen.”

Afhankelijk van de diepgang in de identificatie van de website biedt Nucleus meerdere certificaattypes baan. Het meest eenvoudige type, met name het "domain certified" certificaat, is vanaf nu dus volledig gratis. De identiteit van de eigenaar wordt volledig automatisch geverifieerd via een HTTP-verzoek naar de website, om te bewijzen dat de eigenaar de controle heeft over de site. Certificaten waarbij een uitgebreide controle op de identiteit gebeurt – via een manuele verificatie - hebben wel nog een prijskaartje.

Voor meer technische informatie over SSL-certificaten en de verschillende certificaattypes, kan u terecht op de Nucleus website.

###

Over Nucleus

Nucleus is de hosting solution builder bij uitstek. Het bedrijf is gespecialiseerd in professionele hosting, gaande van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot complexe colocation, managed dedicated en cloud server oplossingen voor bedrijven en organisaties. Nucleus levert uptime-as-a-service via adequate hosting oplossingen op maat van de klant. Het hoofdkantoor is gevestigd te Antwerpen en opereert vanuit vier onafhankelijke datacenters (Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem). Nucleus beheert momenteel meer dan 3.000 servers binnen zijn netwerk en heeft een redudante hosted cloud oplossing.