Nederlandse autobedrijven tonen goed hart

Nederlandse autobedrijven tonen goed hart

Bosch schenkt via loyaliteitsprogramma Extra opnieuw €4.000,- aan Stichting DaDa

Woensdag 7 maart 2018

  • Extra-punten worden omgeruild als gift voor goede doel
  • Stichting DaDa besteedt geld aan aankoop speeltoestellen voor kinderhotel Mappa Mondo
  • Loyaliteitsprogramma Bosch blijft groeien 
Barneveld – Bosch in Nederland overhandigde begin maart een cheque van €4.000,- aan de Stichting DaDa, die zich inzet voor het verbeteren en kindvriendelijk maken van de zorg aan kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen. De Stichting richt zich daarbij op projecten of doelen die niet vanuit de normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden.

Het bedrag werd ingezameld via het loyaliteitsprogramma Extra waarbij autobedrijven via de aankoop van Bosch-producten bij hun grossier Extra-punten kunnen verzamelen. Deze punten kunnen worden omgeruild voor geschenken of leuke attenties, of kunnen aan het goede doel worden geschonken. In Nederland is als goed doel voor Stichting DaDa gekozen. Dankzij het gulle hart van de Nederlandse autobedrijven kon opnieuw een cheque ter waarde van €4.000,- worden overhandigd aan André van Duivenbode, voorzitter van de stichting.

Stichting DaDa wil met het geschonken bedrag speeltoestellen, zoals bijvoorbeeld een zandtafel voor mindervaliden, aankopen voor het kinderhotel Mappa Mondo in Vleuten. De kinderhotels van Mappa Mondo bieden complexe, gespecialiseerde verpleging in een zo huiselijk mogelijke omgeving. De doelgroep van kinderhotel Mappa Mondo zijn kinderen tussen 0-18 jaar die chronisch of ernstig ziek zijn of in de terminale fase van hun leven. Het kinderhotel in Vleuten heeft ook twee ouder-kind appartementen, waar ouders met hun ernstig zieke of terminale kind kunnen verblijven in de nabijheid van gespecialiseerde verpleegkundigen.

“Dankzij deze gulle gift van de autobedrijven en Bosch kunnen wij met Stichting DaDa een mooi project financieren. De kinderhotels van Mappa Mondo sluiten perfect aan op onze doelstelling om de zorg voor zieke kinderen in ziekenhuizen en medische instellingen kindvriendelijk te maken. Het kinderhotel Mappa Mondo in Vleuten wil voor de zomer van 2018 de tuin omvormen tot een mooie speelgelegenheid voor de kinderen. De door ons gefinancierde speeltoestellen dragen daartoe alvast een stukje bij", zegt André van Duivenbode.

Rene Heidt, Sales Manager Robert Bosch Benelux overhandigde namens Bosch de cheque aan Stichting DaDa.  "Ik sta helemaal achter het gekozen project en ben er trots op dat wij met ons loyaliteitsprogramma Extra de Stichting DaDa kunnen helpen bij het realiseren van dergelijke mooie doelen. Ik wil ook alle autobedrijven bedanken voor het tonen van hun goed hart. Zij hebben dit mooie bedrag samengebracht.”

Het loyaliteitsprogramma Extra (www.extra-points.nl) werd in 2013 gelanceerd. Ondertussen hebben zo'n 2.500 Nederlandse autobedrijven zich voor het Extra-programma geregistreerd.

---

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 400.500 medewerkers (situatie op 31 december 2017). Het bedrijf realiseerde in 2017 een omzet van 78 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 450 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 125 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 62.500 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling..

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, en www.twitter.com/BoschNederland

Stichting DaDa
Leen Van Parys Outsource Communications