Minister-president Geert Bourgeois bezoekt Robert Bosch Produktie NV in Tienen

Minister-president Geert Bourgeois bezoekt Robert Bosch Produktie NV in Tienen

Ruitenwisserfabriek is klaar voor de toekomst

Donderdag 4 mei 2017

  • Robert Bosch Produktie investeert in Industrie 4.0
  • Blijvende aandacht voor innovatie en ontwikkeling nieuwe wisserproducten
  • Tienen blijft belangrijke vestiging binnen Bosch Wiper Systems  
     
Tienen – Minister-president van de Vlaamse regering Geert Bourgeois bezocht vandaag de ruitenwisserfabriek Robert Bosch Produktie N.V. in Tienen. De minister-president maakte er kennis met een modern productiebedrijf dat de voorbije jaren heeft geïnvesteerd in de transformatie naar een moderne fabriek waar nieuwe productielijnen en innovatieve IT-applicaties de medewerkers ondersteunen.

Geert Bourgeois: “Dat dit mooie productiebedrijf investeert in Industrie 4.0, is een blijk van vertrouwen in de toekomst, een blijk van vertrouwen in de economische groei. Innovatie is hierbij het sleutelwoord om als bedrijf te kunnen groeien en bloeien. Zowel in processen als in producten. En dat is precies wat Robert Bosch hier in Tienen realiseert.”

In 1974 startte de productie bij Robert Bosch in Tienen. De fabriek produceert wisarmen en –bladen, zowel voor originele uitrusting als voor aftermarket. Er werd de voorbije jaren fors geïnvesteerd in ultramoderne productielijnen voor de nieuwe generatie wisbladen en de overstap naar Industrie 4.0. “Robert Bosch Produktie N.V. wil op die manier zijn marktpositie in de automobielindustrie bestendigen. We moeten blijven nadenken over andere producten op basis van onze expertise in lak en rubber en meer digitale toepassingen naar onze productielijnen brengen. IT-applicaties kunnen onze medewerkers steunen en hun werk gemakkelijker maken,” zegt Thomas Barrho, Plant Manager bij Robert Bosch Produktie N.V..

Naast de productieafdeling heeft Robert Bosch Produktie N.V. een eigen afdeling voor het mengen en extruderen van rubber en ondersteunt het als ‘lead plant’ productievestigingen in Azië, Oost-Europa en Zuid-Amerika. Tienen is binnen Bosch een belangrijk Competence Center voor onderzoek en ontwikkeling van innovatieve ruitenwissertechnologieën.

In Tienen werken ongeveer 1.000 medewerkers.

 

---


Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.644 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Brussel, Herentals en Aartselaar.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 390.000 medewerkers (situatie op 31 december 2016). Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 73,1 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van Bosch Group bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven".
De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 120 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 59.000 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van Bosch Group. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium