Logistieke uitbreiding versterkt Conrad Electronic

Logistieke uitbreiding versterkt Conrad Electronic

Dinsdag 15 december 2015 — TGW breidde een geautomatiseerde magazijnoplossing uit voor Conrad Electronic, een van Europa ‘s leidende multi-channel retailers in elektronica en huishoudapparaten. 

Samen met SAP specialist IGZ verdubbelde TGW de prestaties van de retailer die, online en via zijn 30 Europese winkels, wereldwijd meer dan 700.000 producten aanbiedt vanuit het distributiecentrum in Wernberg, Duitsland.

Door Conrad’s gestage groei was het nodig de logistieke faciliteiten uit te breiden voor een verhoging van de capaciteit en om een optimale klantenservice te verzekeren.

De oplossing van TGW bestond uit een STINGRAY shuttle magazijn met meer dan 200.000 opslagplaatsen en een performantie van 12.000 ‘storage en retrieval’-bewegingen van dozen per uur (6.000 in en 6.000 out).

De oplossing voor het verzamelen van de orders is gebaseerd op een Goods-To-Person systeem, dat werd gerealiseerd over drie verzamelniveaus, elk met 15 ergonomische werkstations. Twee derde van de pick stations dienen voor online bestellingen, de overige zijn bestemd voor het bevoorraden van de winkels. Er is ook nog een extra pick zone die gebruikt wordt bij piekmomenten en voor het verzamelen van enkelvoudige orders.

“Het nieuwe orderverzamelsysteem laat ons toe efficiënter te werken. Met een nultolerantie voor fouten in het systeem realiseren we opmerkelijke resultaten in het verzamelen van orders. We hebben onze performantie verdubbeld, “zegt Udo Hermannstädter, Head of Logistics bij Conrad.

TGW’s Natrix sorter distribueert afgewerkte order dozen naar hun respectievelijke routes, waar ze in vrachtwagens geladen worden via telescopische “boom” conveyers. Het systeem behandelt 6.000 pakketten per uur, wat inhoudt dat het aantal uitgaande pakketten verdubbelde tot 100.000 per dag.

Met de investering van 56 miljoen euro in de nieuwe installatie is Conrad in staat verder te groeien en is het klaar voor een veelbelovende toekomst.

“We verwachten het komende jaar verder te groeien, en de uitbreiding van onze logistieke faciliteiten helpt ons zeker bij het voortzetten van onze strategie,” besluit Udo Hermannstädter.

 

- Einde -

 

Over TGW Logistics Group:
TGW Logistics Group is een vooraanstaande aanbieder van dynamische, geautomatiseerde en geïntegreerde logistieke toaaloplossingen. Sinds 1969 implementeer het bedrijf verschillende interne logistieke oplossingen, van kleine material handling applicaties tot complexe logistieke centra.

Met wereldwijd ongeveer 2.300 werknemers implementeert de Group logistieke oplossingen voor leidende bedrijven in verschillende sectoren. In het financieel jaar 2014/2015 realiseerde TW Logistics Group een omzet van 450 miljoen euro.

www.tgw-group.com

 

Foto’s:
Rechtsvrij gebruik met referentie naar TGW Logistics Group GmbH. Herdruk is niet toegelaten voor promotionele doeleinden. 

Contacteer ons

Ilse Derijck

Communications Consultant

Outsource Communications

Hans De Sutter

Head of Sales Benelux

TGW Logistics Group Benelux