Infratech 2017 - Slimme infrastructuurtoepassingen van Bosch

Infratech 2017 - Slimme infrastructuurtoepassingen van Bosch

Dinsdag 17 januari 2017  

  • ​Oplossingen voor de grootste waterbouwprojecten ter wereld  
  • Camera's en slimme sensoren voor slimme havens en slim watertransport
  • Slimme steden met geconnecteerde mobiliteit


Bosch stelt op InfraTech 2017 zijn expertise in de infrasector voor. Met camera's en slimme sensoren, geconnecteerde mobiliteitsoplossingen en aandrijf- en besturingstechniek voor grond-, weg- en waterbouw is Bosch op veel gebieden actief in infrastructuur. Daarnaast is Bosch ook een professionele partner voor digitale aftersalesservice en modernisering van technische infrastructuurinstallaties.

"Slimme steden vereisen een efficiënte infrastructuur, gebaseerd op een geconnecteerde technologie die dingen connecteert en live informatie deelt. We zien steeds meer slimme infrastructuurprojecten, waarbij camera's en sensoren voor een betere monitoring en beheer van bijvoorbeeld havens en watertransport zorgen. Bosch heeft op al deze gebieden een uitgebreide kennis en expertise," zegt Peter De Troch, Director Corporate Communications and Business Development Bosch Benelux.   

Bruggen, sluizen en waterkeringen voor kustbescherming
Bruggen verbinden plaatsen en mensen met elkaar en faciliteren het transport en het verkeer. Daarom worden er bijzondere eisen gesteld aan beweegbare bruggen. Ze moeten betrouwbaar, duurzaam en flexibel zijn. De hydraulische systemen van Bosch Rexroth combineren compacte afmetingen, energie-efficiëntie en duurzaamheid met minimale onderhoudskosten en uitstekende besturingsmogelijkheden.

Bosch Rexroth heeft wereldwijd reeds voor meer dan 300 sluizen de aandrijving van de deuren geautomatiseerd, waaronder de Drieklovendam in China en de sluizen van het Panamakanaal. Voor dergelijke megaprojecten schakelt Bosch Rexroth zijn wereldwijde productie- en ontwikkelingsnetwerk in onder de coördinatie van lokale specialisten. Dat garandeert een tijdige en kosteneffectieve realisatie. Na de ingebruikname zorgen regionale servicespecialisten voor een hoge beschikbaarheid van de systemen en installaties.

Daarnaast beschikt Bosch Rexroth ook over een diepgaande kennis van aandrijf- en besturingstechnologie voor waterkeringen. Het is evident dat deze waterbouwkundige werken onder extreme omstandigheden altijd betrouwbaar, veilig en storingsvrij moeten functioneren. Het is niet voor niets dat de technologie van Bosch Rexroth terug te vinden is in een groot deel van de beweegbare Nederlandse kustverdedigingswerken, waaronder bijvoorbeeld de Maeslantkering.

HD -videobewaking in extreme omstandigheden
De robuuste MIC-camera's van Bosch zorgen voor een betrouwbare camerabeveiliging in de meest uitdagende omgevingen. De MIC IP 7000 serie levert altijd de hoogste kwaliteit IP-videobeelden, zelfs bij extreme omstandigheden zoals snelwegen, stadsbeveiliging, offshore en kritieke infrastructurele knooppunten. De camera’s zijn bestand tegen extreme temperaturen (van -60 tot +60 graden Celsius) en weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, harde windstoten en sterke trillingen. 

Een ander onderscheidend kenmerk van de MIC IP 7000 serie is de ingebouwde ‘Intelligente Videoanalyse’ (IVA), die veiligheidsgevoelige situaties snel detecteert en een waarschuwing geeft als dat nodig is. IVA geeft ook waarde en structuur aan videodata door het toevoegen van metadata. Hierdoor kunnen bepaalde situaties in de vele uren opgeslagen videomateriaal snel worden teruggezocht.

De nieuwe MIC IP HD-camera's leveren HD-videobeelden in situaties met extreem weinig licht en leggen bewegende objecten vast in full HD-resolutie tot 60 frames per seconde. De mogelijkheid om snel bewegende objecten vast te leggen en de uitstekende prestaties in extreem lage lichtcondities maakt de MIC IP 1080p starlight ideaal voor beveiliging, bijvoorbeeld langs snelwegen of in havens.

Slimme steden met geconnecteerde mobiliteit
Steeds meer mensen vestigen zich in de stad. Om de groeiende stedelijke bevolking tegemoet te komen, is de behoefte aan een efficiënte infrastructuur enorm groot. Slimme steden gebruiken geconnecteerde technologie voor bijvoorbeeld het controleren van parkings en straten, het optimaliseren van de mobiliteit of het bijhouden van het niveau van afval in een afvalbak.

Mobiliteit in een slimme stad betekent het connecteren van verschillende vervoersmiddelen. Zo verstrekt Bosch via het Stuttgart Services Project een softwareoplossing die de verschillende vervoersmodi met elkaar connecteert. Dankzij deze software is één chipkaart niet alleen voldoende voor auto- en fietsdelen, trein en bus, maar ook voor de toegang tot openbare diensten zoals zwembaden of bibliotheken. Als onderdeel van het moveBW-project ontwikkelt Bosch een mobiliteitsassistent die het bestuurders in groot-Stuttgart mogelijk maakt hun route te plannen door gebruik te maken van verschillende vervoerswijzen, met inbegrip van fiets, trein en bus. Wat dit project speciaal maakt, is dat één app voldoende is om de verschillende vervoersmiddelen te plannen, boeken en betalen.

Bosch-stand op InfraTech 2017: Van dinsdag 17 januari 2017 tot vrijdag 20 januari 2017, Hal Infra Innovatie, #6503.
Meer informatie over InfraTech 2017: www.infratech.nl
Gratis registreren kunt u hier.

Meer informatie en video's
Bosch Internet of Things
Bosch Connected Parking
Bosch Smart Cities

 

---

Bosch is al sinds 1903 aanwezig in Nederland. De Bosch Groep heeft in Nederland 18 vestigingen met 3.900 medewerkers. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Tilburg, Boxtel, Deventer, Weert en Schiedam.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 375.000 medewerkers (situatie op 31 december 2015). Het bedrijf realiseerde in het boekjaar 2015 een omzet van meer dan 70,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in ongeveer 60 landen. Het Bosch wereldwijde productie- en verkoopnetwerk, inclusief verkoop- en servicepartners, is vertegenwoordigd in ongeveer 150 landen. De basis voor de groei van het bedrijf is de innovatieve kracht. Bosch stelt 55.800 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling op ongeveer 118 locaties over de hele wereld. De Bosch Groep bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve, nuttige en fascinerende oplossingen. Op die manier biedt het bedrijf wereldwijd “Technologie voor het leven”. 

Meer informatie vindt u op www.bosch.nl, www.bosch.com,  en www.boschpress.comhttp://twitter.com/BoschPresse.

Volg ons op LinkedIn - Bosch The Netherlands