Habanos en Gin Tonic gaan perfect samen

Habanos en Gin Tonic gaan perfect samen

Cubacigar stelt een pairing van drie Habanos en drie Gin Tonics voor

Overijse – Valt een handgerolde Cubaanse sigaar te combineren met een speciaal geselecteerde Gin Tonic? Tony Hoevenaars, CEO van Cubacigar en Frédéric Du Bois, spirit-connaisseur en eigenaar van MiraFlor knikken volmondig ja en selecteerden drie Habanos en drie Gin Tonics voor een unieke pairing. Drie combinaties die een bijzondere smaakbeleving leveren, voor liefhebbers van een relatief milde Habano tot de liefhebber van meer krachtige Cubaanse sigaren.

“Gin wordt niet meteen met sigaren geassocieerd, maar beide passen qua smaakbeleving perfect samen. Een goede Gin Tonic verfrist het smaakpalet en gaat het aroma van de Habano normaal gesproken niet overheersen,” zegt Tony Hoevenaars van Cubacigar.

Frédéric Du Bois voegt daaraan toe: Het valt op dat het smaakpalet van Habanos en gin heel goed bij elkaar aansluiten. Zowel bij sigaren als bij gin wordt over de smaak gesproken in termen van kruidig, aromatisch, natuurlijk of een zweem van citrus, etc.”

Cubacigar en MiraFlor stellen u graag drie pairings voor:

Pairing 1: Rafael Gonzalez Perlas met Brooklyn Gin en Fentimans Tonic Water
De ‘Perla’van  Rafael Gonzalez is een relatief kleine Habano en biedt een minuut of twintig rookgenot. Deze milde Habano heeft een toegankelijk, relatief ingetogen karakter met toetsen van koffie, cacao en geroosterd brood.

Brooklyn Gin is een traditionele citrusgin, door twee broers gebrouwen in een kleine huisdistillerij in Brooklyn. De gin bevat slechts twee componenten: de traditionele jeneverbes en een mix van citrusvruchten.  De gin wordt gecombineerd met een Fentimans Tonic Water. Deze tonic heeft een kruidig aroma met een duidelijke aanwezigheid van citroengras.

De frisse citrus toetsen van de Brooklyn Gin/Fentimans Tonic en het milde karakter van  de Rafael Gonzalez Perlas gaan perfect samen. Beide bieden een fris karakter en aangenaam licht aroma en daarmee en harmonieuze pairing. Een ideaal aperitiefmoment!

Pairing 2: Romeo y Julieta Short Churchill met Bobby’s Schiedam Dry Gin en Syndrome Indian RAW Tonic
De Romeo y Julieta Short Churchill is een ‘robusto’ die, net als de andere sigaren van dit wereldberoende merk perfect in het midden van het Habanos-gamma geplaatst is als het on de smaakintensiteit gaat. De melange en relatief grote ringmaat geven de sigaar een aangenaam aromatisch karakter en koel mondgevoel. Deze Habano evolueert mooi: met toesten van (ceder)hout, room en specerijen in het begin, en richting het tweede en derde deel naar meer kruidigheid met toetsen van noten, peper en leder, zonder dat de sigaar ooit heel complex wordt.

Bobby’s Schiedam Dry Gin is een kruidige gin met negen ingrediënten, met naast jeneverbes, zoethout, citroengras en korianderzaad ook sinaas en kruidnagel. Volgens Frédéric Du Bois is de combinatie van sinaas en kruidnagel “een match, made in heaven”, die de gin een unieke smaak geeft. De fles verwijst naar de Nederlands-Indonesische roots van de maker. De vorm verwijst naar een traditionele, oude jeneverkruik, terwijl de gekartelde versiering Indonesisch is.

De gin wordt gecombineerd met de Syndrome Indian RAW Tonic, gestookt door Antwerpenaar Serge Buss. Door toevoeging van niet-alledaagse, exotische citrus  heeft deze tonic een verrassende, fruitige smaak. Het sinaaselement in Bobby’s Schiedam Dry Gin en de fruitige infuus van de tonic klikken uitstekend in elkaar.

Ook deze Habano en Gin & Tonic pairing blijkt een schot in de roos. De Habano, noch de Gin Tonic wordt op enig moment overheersend of te complex, terwijl de milde kruidigheid van de Short Churchill prachtig harmonieert met de kruidige aroma’s van Bobby’s Gin en de Tonic. Hoogstens in het laatste deel van de sigaar zorgen de tonen van leeraroma’s voor een lichte dissonant die echter makkelijk geneutarliseerd wordt door de laaste slok van de Gin Tonic.

Pairing 3: Partagas Serie E No. 2 met BCN Gin en Fever Tree Tonic
Het merk Partagas is top binnen het assortiment van Habanos als het om kracht, bijzonder vol aroma en karakter gaat!  De Partagas Serie E No. 2 is geen uitzondering. Voorziet de uitzonderlijk grote ringmaat (voor de keners ‘CEPO 54’) gedurende het eerste deel door de koeling nog een bepaalde frisheid en zijn er zelfs wat citrustoetsen te bespeuren, dan gaat dit ‘powerhouse’ in het tweede deel echt helemaal los en volgt er een explosie van intense en complexe aroma’s met veel hout, aardse tonen (terroir), pure tabak , een vleugje peper, wat room en zoetige aroma’s. In het derde deel wordt de smaak zo mogelijk nog voller en intenser en nemer de kenners tot slot ook nog aroma’s van noten, sinaas en honing waar.

BCN gin is een zogenaamde “terroir”-gin, gedistilleerd door twee Belgen in de bergen van Priorat. Deze complexe en aromatische gin bevat een achttal botanische ingredienten, waaronder jenverbes, rozemarijn, pijnboompitten, citroen, vijgen  en uiteraard de Priorat-druif. De gin heeft een vrij sterke en uitgesproken smaak.  Omwille van de krachtige smaak van de gin werd gekozen voor een neutrale tonic van Fever Tree. (water, natuurlijke suikers en kinine).

Zowel de Habano als de BCN Gin bieden veel terrior en compexiteit. Als pairing scoort deze combinatie wat mnder hoog dan de voorgaande twee pairings waarbij sprake was van een goede harmonie. We hebben in deze laatste pairing te maken met twee eigenzinnige karakters die zich slechts met moeite laten temmen. Deze pairing is een complex, maar zeker ook interessant gevecht tussen twee titanen. Het is een pairing die voor gevordereden zeker scoort omdat de Gin Tonic blijft verfrissen en, zeker ook door de exotische aoroma’s, de zoete en romige arioma’s in de sigaar naar voren haalt die normaal gesproken op de achtergrond bljven. Deels ontbreekt ook de chemie en laten beide ‘partners in dit huwelijk’ zich afzonderlijk goed smaken zonder steeds iets aan de ander toe te voegen.

 

Over Habanos S.A.  
Habanos S.A. is de wereldwijde marktleider van premium sigaren en verkoopt de Habanos op Cuba en in de rest van de wereld. Hiervoor maakt Habanos S.A. gebruik van een exclusief distributienetwerk en is in 150 landen wereldwijd vertegenwoordigd. Habanos S.A. distribueert een breed scala aan producten onder 27 verschillende merknamen, waaronder Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Partagás, Hoyo de Monterrey, H. Upmann, Punch, San Cristóbal de la Habana, Trinidad en Bolívar. Kijk voor meer informatie op www.habanos.com.    

Over Cubacigar Benelux S.A
Cubacigar Benelux S.A., gevestigd in het Vlaamse Overijse, is exclusief importeur en distributeur van alle Cubaanse sigarenmerken in de Benelux. Het gehele assortiment omvat meer dan 100 verschillende referenties. De distributie heeft plaats via de tabaksspeciaalzaken. Naast de ‘reguliere’ markt, levert Cubacigar Benelux S.A. ook aan verkoopkanalen voor internationale reizigers.
 

*** Noot aan de redactie *** (niet bestemd voor publicatie):

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal neemt u contact op met:

Leen Van Parys
Outsource Communications
T: +32 2 451 00 04
leen.van.parys@outsource.be

Contacteer ons
Leen Van Parys Outsource Communications
Leen Van Parys Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium