Goud voor AZ Sint-Maria Halle

Goud voor AZ Sint-Maria Halle

Internationaal kwaliteitslabel met glans behaald door onder meer snelle implementatie van ERP4HC Plant Maintenance

Met een score van meer dan 98% van de gouden normen heeft het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle het NIAZ-accreditatielabel behaald. Dit belangrijke internationale kwaliteitslabel, uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg, is een erkenning voor de continue kwaliteitsvolle en patiëntveilige manier waarop Sint-Maria werkt. Patiënten, verwijzers, partners en overheden kunnen hierdoor rekenen op gepaste en verantwoorde zorg waarin een voortdurende verbetering van kwaliteit centraal staat.

Twee jaar lang was Sint-Maria intensief bezig met de voorbereidingen om het label te behalen. Zes auditoren toetsten uitvoerig en herhaaldelijk of iedereen in het ziekenhuis aan de meer dan 2.000 normen voldeed. Het resultaat? Een score om trots op te zijn: meer dan 98% van de gouden normen werd behaald. Algemeen directeur Axel Kerkhofs is uitermate tevreden:

"Deze score is het resultaat van onze permanente toewijding aan onze patiënten en onze inspanningen om altijd de beste kwaliteit na te streven. Het hele ziekenhuisteam heeft bijzonder hard gewerkt voor deze bekroning, en heeft ze dubbel en dik verdiend. Dit komt in de eerste plaats onze patiënten ten goede. We beschouwen dit dan ook niet als een eindpunt, maar eerder als een belangrijk startpunt om te blijven werken aan de verhoging van kwaliteit en patiëntveiligheid.”

Topscore

Eén van de topscores, met het absolute maximum van 100%, is de administratieve opvolging en planning van onderhoud van de medische apparatuur door de biotechnische dienst onder leiding van ingenieur Kristof Verstuyft. Samen met de softwarebedrijven Xperthis en Amista heeft Verstuyft in amper iets meer dan zes maanden tijd het softwarepakket ERP4HC geïmplementeerd voor de 2.500 medische toestellen in het ziekenhuis; dit met inbegrip van de historiek. ERP4HC is de op SAP gebaseerde ERP-oplossing voor ziekenhuizen van Xperthis. Alsook werden procedures en beleidslijnen van medische apparatuur uitgeschreven, risicoanalyse en inspectietermijnen uitgewerkt, meer dan 2.450 preventieve onderhoudsbeurten geregistreerd en de servicerapporten digitaal gekoppeld, en dit allemaal geïmplementeerd in SAP. “Dit huzarenstuk heeft het team bloed, zweet en tranen gekost”, zegt Verstuyft. “Maar we hebben het klaargespeeld! Voor zover ik weet heeft geen enkel ander ziekenhuis op zo een korte tijd een biotechnische dienst opgestart die dan ook nog eens voldoet aan de strenge eisen van NIAZ. Ik ben in de wolken, voor het ziekenhuis, voor de patiënten, voor het team.”

Xperthis en Amista zijn gespecialiseerd in softwareimplementaties voor de gezondheidszorg. Maar het succes in Halle was niet mogelijk geweest zonder de inzet, visie en competentie van AZ Sint-Maria. “Vanaf dag één merkten wij de gigantische wil om hier een knaller van te maken”, zegt Amista’s CEO Geert Vanvaerenbergh. “Het resultaat spreekt voor zich: dit is één van de strafste stoten die ik in 25 jaar SAP-carrière heb meegemaakt. Het was een onmogelijke opdracht, tenzij je er zoals Sint-Maria met een bovenmaatse passie tegenaangaat, gesteund door de directie en alle medewerkers, zonder uitzonderingen.”

---

Over Xperthis

Xperthis is de Belgische specialist in digitale oplossingen voor de zorgsector. Ontstaan in 2011 door de fusie van Polymedis, Partezis en Xtenso, bleef Xperthis groeien in 2015 met de overname van Mims en Ciges. Hierdoor kon ze haar aanbod vervolledigen en zich als marktleider vestigen. Xperthis stelt meer dan 200 werknemers tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 30 miljoen euro.

Xperthis maakt deel uit van de NRB Groep. Met een omzet van € 317 miljoen in 2016 en meer dan 2000 medewerkers, positioneert de Groep zich in de top 3 van de ICT-sector in België.

Over SAP

SAP is wereldwijd de markleider in bedrijfsbeheersoftware. De onderneming helpt bedrijven van elke grootte, uit elke sector, om hun prestaties te verbeteren. SAP-toepassingen worden gebruikt door zowel experts als bedrijfsleiders en draaien op desktops en op mobiele toestellen. Gebruikers van SAP-software werken efficiënter samen en hebben een beter inzicht in cruciale managementinformatie. Meer dan 320.000 klanten vertrouwen op de software en diensten van SAP om winstgevender te werken, sneller in te spelen op de veranderingen in de markt en op een duurzame manier te groeien.

Over Amista

Amista nv (Wilrijk) is een implementatiepartner van SAP Belux, gespecialiseerd in de automatisering van onder anderen logistieke, sales-, service- en onderhoudsprocessen, met aandacht voor e-Learning om het aanvaardingsproces van software-implementaties te optimaliseren. Amista heeft 30 werknemers in België en evenveel in haar off-shore kantoor in India. Amista wordt geleid door Geert Vanvaerenbergh, in de media ook gekend als de oprichter en bezieler van het Belgische dames bobsleeteam ‘Belgian Bullets’.

Contacteer ons
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% ge├źngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium