Etihad Airways viert 10-jarig bestaan in België

Etihad Airways viert 10-jarig bestaan in België

Vrijdag 18 december 2015 — De tiende verjaardag van Etihad Airways in België werd donderdag gevierd in Kinepolis Brussel. Genodigden woonden een receptie bij, waarna ze keken naar ‘Star Wars: The Force Awakens’, de meest recente release uit de Star Wars-saga. Verschillende scènes van die film werden opgenomen in de woestijn rond Abu Dhabi, de hub van Etihad Airways en de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De feestelijke avond verzamelde partners van Etihad Airways die mee hebben bijgedragen aan het succes van de luchtvaartmaatschappij.

Sinds 2003 is Etihad Airways gestaag gegroeid. Oorspronkelijk werden er drie bestemmingen aangeboden vanaf Abu Dhabi International Airport, vandaag zijn dat er 116. Etihad Airways was de eerste luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding verzorgde tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten. In oktober 2005, amper twee jaar na haar lancering, begon de luchtvaartmaatschappij met haar vluchten naar België. Ze verzorgde drie verbindingen per week tussen Abu Dhabi en Toronto via Brussel. Die verbinding was zo succesvol dat de luchtvaartmaatschappij besliste om ze te ontkoppelen en het aantal vluchten tussen Abu Dhabi en Brussel geleidelijk aan te verhogen van drie per week naar de huidige acht per week.

Brussel was oorspronkelijk slechts een stop op weg naar Toronto, maar het werd al snel een populaire uitvalsbasis voor gasten van Etihad Airways, met aansluitingen naar verschillende bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Australië en Afrika.

“We zijn trots op de ontwikkeling van onze maatschappij in België. In het hart van Europa liggen we ideaal om reizigers uit België en Europa een ruime keuze te bieden aan bestemmingen over de hele wereld zodat ze onze gerenommeerde dienstverlening kunnen ervaren”, zegt Ann Ramaekers, General Manager Belgium Etihad Airways. “We willen graag onze partners en Brussels Airport bedanken voor hun bijdrage aan ons succes in dit land.”

Verschillende partners van Etihad Airways waren betrokken bij het evenement, waaronder vertegenwoordigers van Etihad Airways Partners, een netwerk van partnermaatschappijen bestaande uit airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Regional, Jet Airways en NIKI. De partnerstrategie van Etihad Airways biedt meer keuze aan reizigers door gebruik te maken van sterke netwerken en verbindingen en verhoogde voordelen te bieden aan frequent flyers. Ook aanwezig waren Etihad Airways Hala Abu Dhabi, de Destination Management Company van Etihad Airways, en Abu Dhabi Tourism and Culture Authority, dat hielp bij de organisatie van het event.

 

 

Remco Althuis, Vice President Europe, Ann Ramaekers, General Manager Belgium
Remco Althuis

Contacteer ons