Etihad Airways en het Masdar-instituut werken samen aan systeem dat mist voorspelt

Etihad Airways en het Masdar-instituut werken samen aan systeem dat mist voorspelt

Maandag 23 november 2015 — Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten en het Masdar Institute of Science and Technology gaan samen onderzoek doen naar de ontwikkeling van een systeem dat mist kan volgen en voorspellen. Dat systeem beantwoordt aan een belangrijke behoefte van de sector en zal de reiservaring van reizigers verbeteren.

Het systeem moet precieze informatie bezorgen over de vorming en verspreiding van mist, onder andere in de omgeving van de internationale luchthaven van Abu Dhabi. Dat maakt het voor luchtvaartmaatschappijen eenvoudiger om hun luchtverkeer ook in moeilijkere omstandigheden te beheren.

Het onderzoeksproject biedt verstrekkende voordelen aan de luchtvaartsector. Momenteel zorgen onverwachte mistbanken voor uitdagingen zoals vertraagde vluchten, omleidingen en onderbrekingen voor personeel en reizigers. Ze hebben dus zware economische gevolgen voor luchtvaartmaatschappijen en hun reizigers en zetten de infrastructuur van de luchthaven onder druk. Ook in Abu Dhabi komen periodes van zware mist voor, voornamelijk in oktober/november en maart/april.

Meer informatie vindt u in het Engelstalige persbericht in bijlage.

Dr Behjat Al Yousuf, Interim-provoost aan het Masdar Institute  en Chris Youlten, Senior Vice President Netwerk Operations bij Etihad Airways, hebben de overeenkomst ondertekend in aanwezigheid van Dr. Steve Griffiths, Vice-President voor Onderzoek, Dr. Marouane Temimi en Dr. Hosni Ghedira.

Contacteer ons