Equip’Auto 2017 - Bosch stelt de werkplaats van de toekomst voor

Equip’Auto 2017 - Bosch stelt de werkplaats van de toekomst voor

  • „Diagnostics, reserveonderdelen en diensten: Bosch stelt nieuwigheden en nieuwste ontwikkelingen voor
  • De werkplaats van de toekomst is geconnecteerd
  • Winnaar van drie Trophées d’Or in de Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile
Bosch maakt met een stand van meer dan 200 m2  een opmerkelijke comeback op Equip’Auto. De stand stelt een Bosch Car Service-werkplaats voor. Alle garage-equipment van vandaag en morgen, ontwikkeld door Bosch wordt er voorgesteld. 

Diagnosetoestellen: nieuwe KTS-familie van Bosch

Na de introductie vorig jaar van de KTS 560 en KTS 590, vervolledigt Bosch zijn aanbod diagnosetesters met de KTS 350. Dit toestel is een handige all-in-one tester voor diagnose, foutopsporing, reparatie en onderhoud. Het mobiele toestel met 10-inch touchscreen en geïntegreerde software maakt het dagelijkse werk in de werkplaats eenvoudiger en efficiënter.

Nieuwe geautomatiseerde en geconnecteerde ACS 763 en ACS 863

De ACS 764 en ACS 863 bepalen een nieuwe maatstaf op het gebied van aircoservice van het nieuwe R-1234yf koudemiddel. De ACS 863 onderscheidt zich van de ACS 763 door de aanwezigheid van een geïntegreerde koudemiddelanalyzer. De ACS 763 en ACS 863 zullen vanaf 2018 in Benelux op de markt zijn.

Nieuwe reeks kalibratieapparatuur voor rijhulpsystemen

Als systeemontwikkelaar en marktleider op het gebied van rijhulpsystemen, ontwikkelde Bosch eveneens de noodzakelijke kalibratieapparatuur voor deze systemen en componenten. Naast de reeds bestaande DAS 1000 kalibratieapparatuur voor rijhulpsystemen van voertuigen uit de Volkswagen-groep, biedt Bosch nu ook een SCT 415 uitbreidingsset voor de kalibratie van frontcamera’s van andere voertuigfabrikanten.

TTM: automatische meting van slijtageniveau van de banden – Trophée d’Or in de categorie banden

Dankzij een nieuw TTM-systeem (Tire Tread Measurement) van Bosch is het voortaan mogelijk om de slijtage van de banden te meten terwijl ze over het meetsysteem rollen. Slechts een paar seconden later wordt het slijtageniveau van alle vier de banden weergegeven. De controles in de werkplaats verlopen zo sneller en het onderhoud is makkelijker.

FWA 6720: Nieuwe 3D-wieluitlijner

Het meetsysteem van de FWA 6720 bestaat uit twee hogeresolutie CCD-camera’s die elektrisch in de hoogte verstelbaar zijn. Deze technologie maakt een snelle en rendabele wieluitlijning mogelijk in elke werkplaats. De FWA 6720 komt eind 2017 op de markt in de Benelux.

De geconnecteerde werkplaats: “Bosch Connected Repair” – Trophée d’Or in de categorie service aan professionelen

“Connected Repair” of CoRe verbindt alle Bosch-equipment in de werkplaats met elkaar: de ACS aircoserviceapparatuur, de nieuwe generatie BEA uitlaatgastesters, de FWA wieluitlijnapparatuur, de FSA motortesters, de KTS diagnoseapparatuur met ESI[tronic] 2.0 werkplaatssoftware, het TTM bandenprofielmeetsysteem en de digitale koplamptester HTD 815. Het volstaat om de kentekenplaat of het voertuigidentificatienummer (VIN) eenmalig in te geven om het voertuig op elke werkpost te identificeren. De werkopdrachten kunnen daarna worden ingegeven en verstuurd naar de geconnecteerde apparaten voor uitvoering van de service. Deze werkopdrachten zijn binnen enkele seconden beschikbaar op de verschillende apparaten.

Eerste universele remvloeistof: beantwoordt de eisen van huidige en toekomstige remsystemen – Trophée d’Or in de categorie smeermiddelen

Bosch lanceert als eerste toeleverancier een universele remvloeistof, beschikbaar in twee uitvoeringen en ter vervanging van de bestaande remvloeistoffen, met uitzondering van LHM (Liquide Hydraulique Mineral).

De nieuwe Bosch-remvloeistoffen ENV4 en de versie met de allerbeste karakteristieken qua prestaties, de ENV6, maken het voor moderne remsystemen mogelijk om onder alle omstandigheden hun optimale kracht te gebruiken. De uitstekende technische eigenschappen van de nieuwe remvloeistoffen verlengen de onderhoudsintervallen aanzienlijk.

Uitbreiding van het accu-assortiment

Bosch lanceert een nieuwe reeks accu’s met Lithium-Ion technologie voor tweewielers. De nieuwe M Li-Ion-accu’s van Bosch voor motoren, scooters, quads en jetski’s zijn een ware energiebron. Uitgerust met de nieuwste Lithium-Ion technologie, weegt de accu drie keer minder dan vergelijkbare lood-zuur-accu’s. Hierdoor verbeteren de prestaties van de motor, wat met name bij wedstrijden een belangrijke troef is.

Bosch heet u tijdens Equip’Auto graag welkom op stand Pavillon 1 N° K065.

---

De divisie Automotive Aftermarket (AA) voorziet de vervangmarkt en werkplaatsen wereldwijd van een compleet aanbod aan diagnose- en werkplaatsuitrusting, en een uitgebreid assortiment aan onderdelen – nieuwe en vervangstukken - voor personen- en bedrijfsvoertuigen. Het AA-assortiment bestaat uit originele Bosch-onderdelen en specifieke zelf ontwikkelde producten en diensten. Meer dan 17.000 medewerkers in 150 landen, ondersteund door een wereldwijd logistiek netwerk, zorgen ervoor door dat meer dan 650.000 verschillende onderdelen snel en tijdig bij de klanten afgeleverd wprden. Via de afdeling "diagnostics" stelt AA test- en werkplaatsapparatuur, werkplaatssoftware, opleidingen en technische informatie ter beschikking. De divisie is ook verantwoordelijk voor Bosch Car Service, het grootste wereldwijde netwerk van onafhankelijke garagehouders met meer dan 16.000 franchisehouders, en van AutoCrew met meer dan 600 partners.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 390.000 medewerkers (situatie op 31 december 2016). Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 73,1 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van Bosch Group bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven".

De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 450 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 120 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 59.000 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling. De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van Bosch Group. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be,www.bosch.nl, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-the-netherlands, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium

Contacteer ons
Leen Van Parys Outsource,Outsource communications
Leen Van Parys Outsource,Outsource communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium