Dialog en Pronestor lanceren Workspace, de gebruiksvriendelijke oplossing voor slimme werkplekreservering en veilig werken

Dialog en Pronestor lanceren Workspace, de gebruiksvriendelijke oplossing voor slimme werkplekreservering en veilig werken

Vilvoorde, - Vergaderspecialist Dialog en technologiepartner Pronestor kondigen vandaag de Belgische lancering aan van Workspace, een online tool waarmee bedrijven en organisaties snel en gemakkelijk de kantoorcapaciteit kunnen beheren en zo waken over de social distancing tussen medewerkers.

Hoe kan je een nieuwe lockdown van je kantoren vermijden? Bedrijven proberen hun kantoorruimtesvandaag zo goed mogelijk aan te passen aan een nieuwe wereld. We gaan noodgedwongen op een andere manier dan vroeger om met onze collega's. Het (samen)werken moet anders en met de nodige aandacht voor ‘social distancing’.

Hoe groter een organisatie, hoe complexer die nieuwe bedrijfsregels en richtlijnen doorgaans zijn. Het uitvoeren van die processen gebeurt meestal nog manueel. “Dat maakt het erg lastig om alles correct op te volgen.” vertelt Anne Lescroart, sales director bij Dialog. “Managers hebben andere dingen aan hun hoofd dan aanwezigheden rapporteren. Mensen zijn nu eenmaal gewoontedieren en om hen te laten wennen aan een nieuwe manier van werken heb je structuur en automatisering nodig. Met Workspace kunnen we daar nu iets aan doen.

Reserveer je favoriete desk

Samen met de Deense technologiepartner Pronestor ging Dialog in overleg met bedrijven om hun (her)openingstrategie te begrijpen, hoe die van elkaar verschilt, en om inzicht te krijgen in de fases van versoepeling bij elk bedrijf. Eén ding is erg duidelijk geworden uit die gesprekken: de belangrijkste prioriteit voor bedrijven is te zorgen voor een veilige terugkeer van hun werknemers naar een kantoor dat geschikt is voor een wereld post COVID-19.

Workspace automatiseert bedrijfsrichtlijnen voor het kantoorgebruik, met drie voelbare voordelen tot gevolg. Ten eerste kan je de toegelaten kantoorcapaciteit beheren door het aantal beschikbare werkplekken voor reservering te beperken. Daarnaast kan je voor voldoende social distancing zorgen, door bijvoorbeeld één of twee plaatsen tussen een desk onbeschikbaar te maken voor reservering. Tot slot zorgt het inzetten van één efficiënte toepassing voor reservering ervoor dat je een nieuwe lockdown van je kantoor vermijdt met een minimum aan inspanning en administratieve overlast voor de medewerkers.

Werkt op elk device

De Workspace toepassing draait volledig in de cloud en is hardware-onafhankelijk, je hebt enkel een toestel met internetbrowser nodig. De oplossing blinkt uit in gebruiksmak. Anne Lescroart: “In 5 snelle stappen heb je een desk geboekt. Toepassingen voor social distancing zijn soms nodeloos complex, met Workspace hoef je zelfs geen installatie te doen, of medewerkers via GPS of video-analytics te tracken. Tegelijk kunnen we mettertijd meer inzicht krijgen in bezettingsgraad, no-shows en boekingspatronen.

Neem contact op met sales@dialog.be voor een demo van Workspace of voor meer informatie.

Contacteer ons
Simon Mestdagh Senior Consultant, Outsource Communications
Simon Mestdagh Senior Consultant, Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium