De nieuwe generatie Mustang van TGW bereikt nieuwe hoogtes

De nieuwe generatie Mustang van TGW bereikt nieuwe hoogtes

Dinsdag 2 mei 2017 — TGW, specialist in geautomatiseerde material handling-oplossingen, heeft zijn miniload kraan (AS/RS) “Mustang” verder geüpgraded. Zo zorgt deze innovatie voor een betere efficiëntie en faciliteert dit in hogere opslagvolumes met als gevolg dat dé operationele kosten dalen.

Meer dan 7.500 TGW Mustang miniloads hebben tot op heden miljoenen goederen in logistieke magazijnen, overal ter wereld, veilig en betrouwbaar opgeslagen en verhandeld. De Mustang miniload heeft een aantal nieuwe functies die zowel de prestaties als de bereikbare hoogte, tot 25 meter, naar een nieuw niveau tillen. 

De werking van de machine wordt via een videocamera op de loadhandler continu gemonitord, waardoor elke storing snel geïdentificeerd en verholpen kan worden door operators en service engineers die via monitoring zowel live als opgenomen beelden op hun tablets kunnen bekijken.

Voor een extra servicegemak zijn de stuurkasten van de machine gescheiden, waardoor ze toegankelijk zijn zonder bijkomende platformen. Wanneer de Mustang is uitgerust met een antislingerbesturing wordt het platform rechtstreeks verbonden met de mast, wat een veilige interventie toelaat. 

"Onze klanten verzochten ons - letterlijk - om de lat hoog te leggen en hen te helpen hun opslagvolumes en magazijnprestaties te verhogen," zegt Martin Rausch, Managing Director bij TGW Mechanics. "Onze nieuwe generatie AS/RS-machines is ontworpen om aan deze behoeftes te voldoen. Met behulp van intelligente, modulaire en duurzame mechatronische systemen zijn we er ook in geslaagd de total cost of ownership te verlagen".
 

www.tgw-group.com

 

 

---

 

Over TGW Logistics Group:

TGW is een wereldwijde vooraanstaande systeemintegrator en fabrikant van dynamische, geautomatiseerde en geïntegreerde logistieke totaaloplossingen. Sinds 1969 implementeert TGW logistieke oplossingen, van kleinere conveyor applicaties tot complexe, volledig geautomatiseerde opslag- en sorteersystemen.

Wereldwijd telt de onderneming meer dan 2.700 werknemers. De organisatie implementeert logistieke oplossingen voor vooraanstaande bedrijven in verschillende sectoren In het financieel jaar 2015/16 realiseerde TGW Logistics Group een omzet van 532 miljoen euro. Voor meer informatie: www.tgw-group.com

Beelden:

Bron: TGW Logistics Group GmbH
Gratis herdruk met referentie TGW Limited. Herdruk is niet toegestaan voor promotionele doeleinden.

The new generation of Mustang storage and retrieval machines can be implemented in warehouses of up to 25 metres.
In addition to the new generation TGW Mustang delivering greater efficiency and higher storage volumes in very high warehouses, its features also reduce operational costs.