CES 2017: Bosch toont wat smart homes vandaag al kunnen

CES 2017: Bosch toont wat smart homes vandaag al kunnen

Enquête over de verwachtingen rond slimme woningen

Donderdag 22 december 2016

  • De Scenario Manager voor de Bosch Smart Home App maakt dagelijkse taken gemakkelijker
  • Enquête uitgevoerd door Bosch en Twitter in zes verschillende landen over de verwachtingen rond slimme woningen 
  • Energiebesparing, automatische processen en veiligheid zijn wereldwijd de meest overtuigende argumenten 
  • Privacy is van groot belang voor een derde van de respondenten
  • Nieuw IoT-platform: verhalen, video's en animaties van Bosch over de geconnecteerde wereld op iot.bosch.com

Stuttgart/ Las Vegas - Bosch biedt smart home oplossingen voor talloze toepassingen in huis. Het Smart Home Systeem van Bosch is interoperabel: de apparaten zijn via de Smart Home Controller geconnecteerd en kunnen met elkaar communiceren. Met de Bosch Smart Home App kunt u via uw smartphone of tablet de verlichting, verwarming, rook- en bewegingsdetectoren instellen en monitoren. Op CES 2017 stelt Bosch de uitgebreide functies van het Bosch Smart Home Systeem, samen met een rook- en bewegingsmelder en de Scenario Manager, voor. Wanneer er rook wordt gedetecteerd, activeert de rookmelder de sirene in het apparaat en krijgt de huiseigenaar een bericht via de app. Een slimme extra functie maakt het ook mogelijk het alarm te gebruiken om ongewenste gasten af te schrikken. De Scenario Manager maakt het beheer over de geconnecteerde woning nog intuïtiever en ondersteunt verschillende dagelijkse taken. Zo controleert de Scenario Manager bijvoorbeeld of de verwarming, elektrische apparaten en verlichting worden uitgeschakeld wanneer u naar buiten gaat.

Britten en Amerikanen willen hun huis onderweg controleren
Bosch heeft samen met Twitter een enquête rond het thema van smart homes uitgevoerd in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten. De resultaten tonen aan dat een slimme geconnecteerde woning vandaag meer kan dan de meerderheid van de respondenten mogelijk acht.

Het geconnecteerde huis heeft al een plaats veroverd in het dagelijkse leven van Britten en Amerikanen. Zestig procent van de Britten en Amerikanen wil hun slimme huis controleren terwijl zij met de trein of auto onderweg zijn. Dit is ook voor 30 procent van de Spanjaarden, Duitsers en Oostenrijkers het geval en voor 45 procent van de Fransen.

Energie besparen is wereldwijd een belangrijk verkoopargument
Slimme huizen maken automatisch komaf met vervelende routinetaken, laten controle zelfs ver van huis toe en zorgen dus voor een geruststellend gevoel. Toch zijn de respondenten meer overtuigd van het potentieel voor energiebesparing, bijvoorbeeld het automatisch uitschakelen van de verwarming van zodra er een raam wordt geopend.

71 tot 75 percent van Spanjaarden, Fransen en Britten beschouwt het besparen van energie als een overtuigend argument ten voordele van slimme huizen.

Zorgeloos op vakantie vertrekken
Gemoedsrust en veiligheid komen als argumenten voor smart homes op de tweede en derde plaats en werden door zo’n 58 percent van de respondenten vermeld. Een slimme woning die automatisch alarm slaat wanneer er wordt ingebroken, is net zo belangrijk als op elk moment alles in de gaten te kunnen houden via een geconnecteerde camera.

Fransen hebben het grootste vertrouwen in de geconnecteerde woning
Een slimme woning maakt ons dagelijkse leven gemakkelijker, bespaart energie en geld, en beschermt ons huis beter. Toch zijn veel respondenten zich nog niet bewust van wat een geconnecteerde woning vandaag al kan. Terwijl tweederde van de respondenten weet dat de slimme woning de verlichting automatisch kan uitschakelen wanneer de bewoner het huis verlaat, kan slechts 22 percent zich voorstellen dat de oven advies geeft voor het perfecte recept.
Wanneer men de landen vergelijkt, valt het op dat de Fransen het meeste vertrouwen hebben in smart home-technologie.

Velen verwachten hoge kosten, databescherming is een hoge prioriteit
Wanneer de respondenten wordt gevraagd waarom hun huis nog niet geconnecteerd is, haalt meer dan de helft hoge initiële kosten aan. Deze factor wordt minder belangrijk naarmate de leeftijd van de respondenten toeneemt. Met name Spanjaarden (70 procent) en Fransen (68 procent) vinden dat deze technologie te duur is.

Databescherming, een thema dat Bosch na aan het hart ligt, is de grootste bekommernis voor een derde van de respondenten. Alle oplossingen van Bosch voor slimme woningen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Elke gebruiker kan zelf beslissen of zijn gegevens in het huis, of voor bepaalde diensten in de cloud opgeladen worden.

Over het onderzoek
Dit onderzoek onder Twitter-gebruikers werd uitgevoerd tussen 26 juli en 3 augustus 2016. 6.265 respondenten uit Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten namen deel.
Overzicht van de resultaten

Voor meer informatie:
Smart Home comforts!
www.bosch-smarthome.com

 

Ervaar Bosch op CES 2017 in Las Vegas, Nevada, U.S.:
Op CES 2017 toont Bosch hoe het Internet der Dingen steeds persoonlijker wordt en van producten partners maakt. Geconnecteerde technologieën bieden persoonlijke assistentie in alle domeinen van het leven van de mens: verbeteren van mobiliteit, vormgeven aan het leven in de steden van de toekomst, huizen slimmer maken, efficiëntere gezondheidszorg en holistisch werken. Bosch is nu voor het vijfde jaar op rij aanwezig op de CES en stelt er een brede waaier aan oplossingen voor die "simply.connected" zijn.

Bosch persconferentie @CES:
Woensdag 4 januari 2017 vanaf 09u00 tot 09u45 lokale tijd met Werner Struth, lid van de Raad van Bestuur van de Bosch Groep, in het Mandalay Bay Hotel, South Convention Center, Ball Rooms B, C & D  

Volg de hoogtepunten van Bosch op CES 2017 via Twitter: #BoschCES

Bosch-stand: Van donderdag 5 januari 2017 tot zondag 8 januari 2017: Central Hall, #14128

Bosch-experten aan het woord:

 

---

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 375.000 medewerkers (situatie op 31 december 2015). Het bedrijf realiseerde in het boekjaar 2015 een omzet van meer dan 70,6 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. De Bosch Groep bestaat onder meer uit de Robert Bosch GmbH met ongeveer 440 dochter- en regionale maatschappijen in ongeveer 60 landen. Het Bosch wereldwijde productie- en verkoopnetwerk, inclusief verkoop- en service partners, is vertegenwoordigd in ongeveer 150 landen. De basis voor de toekomstige groei van het bedrijf is de innovatieve kracht. Bosch stelt 55.800 medewerkers te werk in onderzoek en ontwikkeling op ongeveer 118 locaties over de hele wereld. De Bosch Groep bevordert met al zijn producten en diensten de levenskwaliteit van mensen door middel van innovatieve, nuttige en fascinerende oplossingen. Op die manier biedt het bedrijf wereldwijd “Technologie voor het leven”. 

Meer informatie vindt u op www.bosch.com, www.bosch.be, www.bosch.nl, www.bosch-press.com, en http://twitter.com/BoschPresse.