Bosch Thermotechnology in België verhuist naar Mechelen

Bosch Thermotechnology in België verhuist naar Mechelen

  • „  Centralisatie op één locatie verhoogt efficiëntie en dienstverlening
  • „  Nieuwe locatie huisvest 250 werknemers 
  • „  Verdere uitbreidingsplannen in 2018
Mechelen, 25 september 2017 – Bosch Thermotechnology heeft al zijn administratieve vestigingen in België samengebracht in een nieuw bedrijfspand in Mechelen. De nieuwe locatie verenigt alle administratieve en ondersteunende diensten op één plek. Bosch Thermotechnology is gespecialiseerd in het leveren van energie-efficiënte oplossingen voor verwarming, koeling, warm water en elektriciteit. De producten worden verkocht onder de merknamen Bosch, Junkers en Buderus. Op de nieuwe locatie zijn zo’n 250 werknemers aan het werk. Voordien waren zij verspreid over verschillende locaties in Heverlee, Aartselaar, Deinze, Gosselies en Herentals.

“We keken al een tijdje uit naar een geschikte locatie om al onze medewerkers samen te brengen. Mechelen wordt voortaan de centrale hub voor de administratieve en ondersteunende diensten van al onze merken. Dat moet de efficiëntie en ook de dienstverlening naar de klanten verhogen,” zegt Adelbrecht Kornelis, Country Manager Bosch Thermotechnology Belgium. “Voor het merk Buderus blijven de locaties van de verschillende afhaalmagazijnen behouden. Zo kunnen onze installateurs nog steeds in hun buurt de producten afhalen.”

In 2018 wordt op de nieuwe locatie in Mechelen ook gestart met de bouw van een nieuw centraal magazijn en van een gloednieuw trainingscentrum voor verwarmingsinstallateurs.

Het nieuwe gebouw van Bosch Thermotechnology N.V. is gevestigd in het Zenith Business Park in Mechelen Noord.

 

 

Bosch is al sedert 1907 aanwezig in België. De Bosch Groep telt in België ongeveer 1.644 medewerkers. De belangrijkste locaties bevinden zich in Tienen, Brussel en Mechelen.

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 390.000 medewerkers (situatie op 31 december 2016). Het bedrijf realiseerde in 2016 een omzet van 73,1 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor slimme woningen, slimme steden, geconnecteerde mobiliteit en geconnecteerde industrie. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van Bosch Group bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiast maken. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven". De Bosch Groep bestaat uit Robert Bosch GmbH en de ongeveer 440 dochterondernemingen en regionale filialen in zowat 60 landen. Verkoop- en dienstverlenende partners meegerekend dekt het wereldwijde productie-, ontwikkelings- en verkoopnetwerk van Bosch nagenoeg elk land in de wereld. De basis voor de toekomstige groei van de onderneming is haar innovatiekracht. Verdeeld over 120 vestigingen over de hele wereld stelt Bosch 59.000 werknemers te werk in onderzoek en ontwikkeling.

De onderneming werd in 1886 in Stuttgart opgericht door Robert Bosch (1861-1942) als 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. De bijzondere aandeelhoudersstructuur van Robert Bosch GmbH staat garant voor de ondernemingsautonomie van Bosch Group. Die structuur biedt de onderneming de mogelijkheid om op lange termijn te plannen en te investeren in toekomstgerichte oplossingen. In totaal is 92 procent van de aandelen van Robert Bosch GmbH in handen van Robert Bosch Stiftung GmbH, een instelling van algemeen nut. De meerderheid van de stemrechten ligt bij Robert Bosch Industrietreuhand KG. Die vervult de ondernemingsfuncties. De overige aandelen zijn in handen van de familie Bosch en Robert Bosch GmbH.

Meer informatie is te vinden online op www.bosch.be, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse, https://www.linkedin.com/company/bosch-belgium

Contacteer ons
Leen Van Parys Outsource Communications
Leen Van Parys Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% geëngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium