Bosch Security Systems en Sony gaan samenwerkingsverband voor videobeveiliging aan

Bosch Security Systems en Sony gaan samenwerkingsverband voor videobeveiliging aan

Dinsdag 15 november 2016

  • De twee bedrijven bundelen hun krachten door samenwerking op het gebied van oplossingen voor videobeveiliging 
  • Sony's superieure beeldkwaliteit gecombineerd met de expertise van Bosch in video-analyse en uiterst efficiënt bitrate management zet nieuwe standaarden en biedt voordelen voor de klanten van beide bedrijven
  • Bosch Security Systems’ sales- en marketingafdeling zal, met uitzondering van Japan, wereldwijd alle klanten van Sony's videobeveiliging ondersteunen

Grasbrunn, Duitsland/ Tokio, Japan - Bosch Security Systems en Sony Corporation ondertekenden een contract voor een zakelijk samenwerkingsverband rond de ontwikkeling van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van toepassingen voor videobeveiliging. Met ingang van begin 2017 willen de twee bedrijven hun technologische expertise bundelen om nieuwe standaarden te gaan bepalen voor video beeldvorming in hoge resolutie en bij beperkte lichtinval. Als onderdeel van de samenwerking zullen alle klanten van Sony's videobeveiliging in alle markten, met uitzondering van Japan, bediend en ondersteund worden door de sales- en marketingafdeling van Bosch Security Systems. De samenwerking is onderworpen aan de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

In het kader van deze samenwerking zal Sony haar toonaangevende expertise in beeldkwaliteit en prestaties van video aanbrengen. Bosch voegt een uitgebreide set van hoogwaardige video-analyse om data te interpreteren toe, en innovatieve technologieën om erg efficiënte bitrates en minimale opslagvereisten te bekomen. "Dit samenwerkingsverband zal voor een revolutie in de videobeveiligingsindustrie zorgen omdat het de unieke technologische expertise en de sterktes van twee leidinggevende bedrijven op het gebied van videobeveiligingstoepassingen combineert. Klanten kunnen profiteren van Sony's superieure beeldkwaliteit, zoals bijvoorbeeld de 4K-oplossingen, in combinatie met het bitrate management en de video-analyse van Bosch," zegt Toru Katsumoto, vicevoorzitter van Imaging Products and Solutions, Sector President of Professional Products Group bij Sony Corporation.

"Deze unieke samenwerking ondersteunt ook de visie van Bosch met betrekking tot het Internet der Dingen (IoT). Videobeveiligingscamera's en in het bijzonder de gegevens die ze verzamelen spelen een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het Internet der Dingen. De videocamera's kunnen als het ware 'de ogen van het Internet der Dingen' genoemd worden," zegt Gert van Iperen, voorzitter van Bosch Security Systems.

De klanten van Sony's videobeveiliging zullen kunnen rekenen op dienstverlening en ondersteuning door een gespecialiseerd sales- en marketingteam binnen Bosch Security Systems, dat wereldwijd in verschillende talen en over 50 verschillende landen klantenondersteuning, dienst na verkoop en trainingen aanbiedt. "De wereldwijd aanwezige afdeling Bosch Security Systems zal het gespecialiseerde sales- en marketingteam, verantwoordelijk voor de producten en klanten van Sony, bijstaan om met een uitstekende ondersteuning en dienstverlening de business verder te doen groeien," zegt van Iperen. Sony zal haar videobeveiligingsproducten onder het eigen merk blijven ontwikkelen en produceren. 

 

---

 

De Bosch divisie Security Systems is een toonaangevende wereldwijde leverancier van beveiligings-, veiligheids- en communicatieproducten en -systemen. In bepaalde landen levert Bosch oplossingen en diensten voor de veiligheid van gebouwen, energie-efficiëntie en gebouwautomatisering. Meer dan 13.000 medewerkers genereerden in 2015 een omzet van ongeveer € 1,7 miljard*. Het beschermen van levens, gebouwen en bezittingen is de belangrijkste doelstelling. Het productaanbod omvat videobewaking, inbraakdetectie, branddetectie en gesproken evacuatiesystemen, maar ook toegangscontrole- en managementsystemen. Professionele audio- en videoconferentiesystemen vervolledigen het aanbod. Bosch Security Systems ontwikkelt en produceert in eigen fabrieken in Europa, Amerika en Azië.

Meer informatie vindt u op www.boschsecurity.com

* De cijfers over de medewerkers en omzet zoals meegedeeld in 2015 omvatten de cijfers van Bosch Service Solutions. In 2016 werd Bosch Service Solutions aparte divisie binnen de Bosch Groep.

 

Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, beeldvorming-, spel, communicatie-, key device- en informatietechnologieproducten voor consumenten en de professionele markten. Met de muziek, foto's, computerentertainment en onlineondernemingen bevindt Sony zich in een unieke positie om het meest toonaangevende elektronica- en entertainmentbedrijf in de wereld te zijn. Sony noteerde voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2016 een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer $ 72 miljard.

Meer informatie vindt u op http://www.sony.net