BCD Travel neemt technologiebedrijf GetGoing over

BCD Travel neemt technologiebedrijf GetGoing over

Investering ondersteunt lancering en verdere ontwikkeling TripSource Hotels

Dinsdag 9 februari 2016 — De internationale zakenreismanagementspecialist BCD Travel heeft technologiebedrijf GetGoing uit San Francisco overgenomen. Deze ‘asset purchase’ loopt parallel met de lancering van TripSource Hotels, een hotelboekingsplatform waarmee klanten van BCD Travel toegang krijgen tot meer hotels dan in de global distribution systems.

GetGoing ontwikkelde zowel de gebruikersinterface voor travel consultants als de API-technologie die BCD Travel gebruikt om met TripSource Hotels reizigers en medewerkers een betere boekingservaring te bieden. Het boekingsplatform combineert de content van global distribution systems met die van hotelzoekmachines en particuliere hotels. Hierdoor krijgen reizigers toegang tot hotels waar onderhandelde klanttarieven gelden en meer dan 900.000 verblijfsmogelijkheden wereldwijd. De gebruiksvriendelijke interface heeft een krachtige zoekfunctie met aangepaste filters, beoordelingen, foto's, plattegronden en meer.

Hotelboekingen buiten het reisprogramma brengen schade aan het reisprogramma. Als medewerkers een handige, gebruiksvriendelijke en betrouwbare boekingstool tot hun beschikking krijgen, zullen ze minder snel in de verleiding komen om ergens anders te zoeken en boeken. TripSource Hotels is beschikbaar via meerdere boekingskanalen, biedt de juiste content en is gemakkelijk in gebruik. Maar dat is niet alles: het integreert de workflows en het backofficesysteem van BCD Travel, waardoor een complete hoteloplossing ontstaat (inclusief virtuele betalingen, business intelligence en inkoopondersteuning).

"De innovatieve technologie van GetGoing zorgt voor een buitengewone klantervaring, die doet denken aan de interfaces voor vrijetijdsreizen, en voldoet tegelijkertijd aan de unieke behoeften van zakelijke reisprogramma's en inkoopafdelingen. Met de overname van GetGoing hebben we de ontwikkeling van deze belangrijke reistechnologie achter TripSource Hotels in eigen beheer en kunnen we sneller reageren op de behoeften van klanten,” aldus Rose Stratford, EVP Supplier Relations & Global Strategic Sourcing. "Deze overname past in onze strategie om het bedrijf te laten groeien via acquisities die onze toekomstvisie ondersteunen, passen bij onze bedrijfscultuur en voordelen opleveren voor onze klanten."

"Vier jaar geleden hebben we GetGoing opgericht omdat we innovatieve reisproducten wilden ontwikkelen die nieuwe kansen zouden opleveren voor consumenten en leveranciers," aldus Alek Vernitsky, medeoprichter van GetGoing. "We vinden het fantastisch om nu onderdeel te zijn van BCD Travel, zodat we het zoeken en boeken voor duizenden BCD travel consultants en miljoenen zakenreizigers wereldwijd kunnen verbeteren. Het managementteam van GetGoing in San Francisco heeft zich aangesloten bij BCD Travel. Alek Vernitsky, medeoprichter en CEO, wordt SVP Product Strategy en rapporteert aan Rose Stratford, EVP Supplier Relations & Global Strategic Sourcing. Alek Strygin, medeoprichter en COO, wordt SVP Product Management en rapporteert aan Russ Howell, EVP Technology, Products & Innovation.”

 

Over BCD Travel
BCD Travel helpt organisaties om hun reisbudgetten op de meest effectieve manier in te zetten. Dit betekent concreet: zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen, onderweg productief kunnen zijn en de juiste keuzes maken. Travel managers en inkopers adviseren wij hoe zij meer kunnen halen uit hun zakenreisprogramma. Wij zorgen ervoor dat het zakenreisprogramma de bedrijfsdoelen ondersteunt. Kortom, wij helpen onze klanten slimmer te reizen en meer te bereiken. Dit doen we in 110 landen met ruim 11.000 creatieve, toegewijde en ervaren mensen. Zo behouden we 96% van onze klanten, een topscore binnen deze branche, met een omzet van US$24,2 miljard in 2014. Voor meer informatie, bezoek www.bcdtravel.be.

Over BCD Group
BCD Group is een marktleider in de reisindustrie. Het private bedrijf werd in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park ’N Fly (parkeren nabij luchthavens), en joint ventures Parkmobile International (mobiele parkeerapplicaties) en AERTrade International (consolidating en fulfillment). BCD Group is actief in 110 landen met ruim 12.500 medewerkers en een totale omzet van US$25,6 miljard, inclusief US$10 miljard partneromzet. Voor meer informatie, bezoek www.bcdgroup.com.

Contacteer ons