Advito en BCD Travel in zee met Cisco voor een nieuwe aanpak van Total Collaboration Management

Advito en BCD Travel in zee met Cisco voor een nieuwe aanpak van Total Collaboration Management

Donderdag 28 april 2016 — BCD Travel en zijn adviestak Advito hebben met Cisco een overeenkomst ondertekend om het gebruik van virtuele samenwerkingsoplossingen uit te breiden.

Met deze overeenkomst is zakenreisspecialist BCD Travel koploper in het gebruik van networking- en samenwerkingstechnologieën om het rendement van zakenreisprogramma’s te verhogen. Bedrijven kunnen zo een beter evenwicht tussen werk en privé aanbieden, en hebben daarmee een voordeel op de concurrentie in tijden van een tekort aan geschoold personeel.

“Virtuele samenwerkingsoplossingen kunnen tegenwoordig in veel situaties een reis vervangen”, zegt April Bridgeman, senior vice president van BCD Travel en managing director van Advito. “Bedrijven hanteren steeds meer een strategische aanpak om te bepalen welke reizen een toegevoegde waarde hebben en welke meetings beter virtueel plaatsvinden.”

“Behalve het vermijden van reizen heeft virtuele samenwerking nog veel meer voordelen”, zegt Andre Smit, die bij Cisco verantwoordelijk is voor de wereldwijde verkoop van samenwerkingsoplossingen. “Communicatie gebeurt voor meer dan 45% visueel. Daarom verbetert regelmatig face-to-face-contact de algemene communicatie. Bij een videogesprek van hoogwaardige kwaliteit voelt het alsof iedereen in dezelfde ruimte zit. Een prima manier dus om relaties te onderhouden. Dat is vooral belangrijk voor thuiswerkers, voor vergaderingen met partners en klanten, en voor communicatie met leveranciers.”

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Advito een servicepakket ontwikkeld waarmee bedrijven de bekendheid met virtuele samenwerkingsoplossingen en het gebruik ervan kunnen verhogen, om zo reisuitgaven te verminderen of te verschuiven naar reizen met meer toegevoegde waarde. De nieuwe aanpak van Total Collaboration Management verhoogt de tevredenheid van medewerkers en de effectiviteit van samenwerking. Dat gebeurt door bijvoorbeeld:

 • Medewerkers zelf te laten bepalen bij welke meetings al dan niet fysiek aanwezig te zijn
 • Medewerkers eenvoudiger te laten beslissen om niet te reizen
 • Vorderingen bij te houden

Deze overeenkomst met Cisco volgt na een marktanalyse, die een sterke groei in samenwerkingstechnologieën aantoont. Uit een enquête van Advito bij 442 travelmanagers in oktober 2015 bleek onder andere dat:

 • 76% werkt voor bedrijven die al videoconferencing gebruiken
 • 24% geavanceerde virtual-reality-systemen gebruikt, zoals telepresence
 • 81% toegang heeft tot videoconferencing of telepresence.

Volgens BCD Travel en Advito zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat virtuele samenwerking in het bedrijfsleven zal toenemen:

 • Betere prijzen – Prijzen zijn gedaald, en sommige instapproducten zijn zelfs gratis beschikbaar.
 • Meer opties – Er is een ruime keuze aan tools voor verschillende virtuele samenwerkingsbehoeften en in verschillende prijsklasses. Organisaties kunnen kiezen uit een groot aanbod van multifunctionele conferentiesystemen, die draagbaar zijn en veel goedkoper dan virtual-reality-systemen, maar met een veel betere ervaring dan de videoconferencingsystemen van vroeger.
 • Standaard – Videomeetings zijn de nieuwe standaard, dankzij camera‘s op de meeste digitale apparaten en apps zoals FaceTime, Skype en Google Hangouts.
 • Verbeterde gebruikerservaring – De technologie voor audio en video is sterk verbeterd. Medewerkers kunnen de gebruiksvriendelijke systemen zelf bedienen zonder technische hulp van anderen. Door cloud-based overbruggingstechnologie zijn verschillende producten gemakkelijk op elkaar aan te sluiten.
 • Meer telewerkers – Steeds meer medewerkers werken op verschillende locaties, bijvoorbeeld thuis of in andere landen. Virtueel samenwerken maakt teamwork voor hen gemakkelijker.

“Naarmate organisaties meer vertrouwd raken met de kosten en voordelen van alle soorten professionele samenwerking, wordt de beslissing over welke oplossing in welke situatie het meest geschikt is een strategische keuze”, zei Wendy Prewitt, vice president of global business development van BCD Travel. “Dankzij hun uitgebreide ervaring met het helpen van medewerkers om de juiste boekingskeuzes te maken, zullen travelmanagers een steeds belangrijkere rol spelen in het beheer van virtuele oplossingen. Daarbij hoort ook de integratie met de planning van reizen — medewerkers helpen bij de beslissing: Do I stay or do I go?

 

------

 

Over Advito
Advito levert consultancy diensten op het gebied van zakenreizen die klanten vooruit helpen in deze complexe markt. Advito’s focus op consultancy biedt aantoonbare toegevoegde waarde, objectief advies en een maatwerkbenadering voor iedere klant en elke situatie. Dit in samenhang met marktexpertise en toegang tot data ten behoeve van kwantificeerbare besluitvorming. Advito is een onafhankelijke unit van BCD Travel, de op twee na grootste reisorganisatie ter wereld en onderdeel van BCD Group. Voor meer informatie, bezoek www.advito.com.

Over BCD Travel
BCD Travel helpt organisaties om hun reisbudgetten op de meest effectieve manier in te zetten. Dit betekent concreet: zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen, onderweg productief kunnen zijn en de juiste keuzes maken. Travel managers en inkopers adviseren wij hoe zij meer kunnen halen uit hun zakenreisprogramma. Kortom, wij helpen onze klanten slimmer te reizen en meer te bereiken. Dit doen we in 110 landen met ruim 12.000 creatieve, toegewijde en ervaren mensen. Zo behouden we 97% van onze klanten, een topscore binnen deze branche, met een omzet van US$23,8 miljard in 2015. Bezoek www.bcdtravel.be voor meer informatie.

Over BCD Group
BCD Group is een marktleider in de reisindustrie. Het private bedrijf werd in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Travix (online reizen: CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park ’N Fly (parkeren nabij luchthavens), en joint ventures Parkmobile International (mobiele parkeerapplicaties) en AERTrade (consolidating en fulfillment). BCD Group is actief in 110 landen met ruim 12.500 medewerkers en een totale omzet van US$25,6 miljard, inclusief US$10 miljard partneromzet. Voor meer informatie, bezoek www.bcdgroup.com.                    

Contact voor de media
Inge Stok
Advito
+31 (0)6 51 33 88 74
inge.stok@advito.com

Katleen Peeters
Outsource Communications
+32 (0)2 451 00 06
bcdtravel@outsource.be