2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey onderzoekt performance drivers in de veranderende juridische sector

2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey onderzoekt performance drivers in de veranderende juridische sector

Technologie is cruciale sleutel tot succesvolle prestaties, bevestigen ook Belgische experten

De digitalisering van de juridische sector wordt versneld door de impact van de coronacrisis. Vóór de crisis veranderde de juridische sector al onder invloed van nieuwe economische, demografische, regelgevende, technologische en concurrentiële omstandigheden. Die laten zich nog meer voelen door de Covid-19-crisis. De uitgebreide perstekst over het nieuwe onderzoeksrapport vind je hier.  

In de 2020 Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers peilt Wolters Kluwer naar de weerbaarheid en  veerkracht van de juridische sector. De enquête verzamelde de inzichten van 700 juristen uit de VS en negen Europese landen. Twee Belgische experten, Peter Callens en Bram Vandromme, toetsen de internationale resultaten van het onderzoek aan de lokale realiteit.

Belangrijkste verwachtingen voor de komende drie jaar

Juristen verwachten dat hun organisaties de komende drie jaar onder druk komen door verschillende trends. Technologie staat bovenaan de lijst, gevolgd door de noodzaak om aan de veranderende verwachtingen van klanten en leidinggevenden te voldoen en de nadruk op verbeterde efficiëntie en productiviteit.

"Gezien de druk die door de crisis is ontstaan, zullen de prestaties van de juristen meer in de schijnwerpers komen. Zij moeten in de toekomst hun productiviteit verhogen en tegelijk de hoogst mogelijke waarde en ROI leveren", zegt ook Martin O’Malley, Managing Director & Executive Vice President van Wolters Kluwer Legal & Regulatory. "Die verwachtingen, die na de wereldwijde financiële crisis van 2008 zijn ontstaan, moeten nu dringend worden ingelost."


Tech-savvy juristen behouden hun voorsprong

In de Future Ready Lawyer Survey uit 2019 werd vastgesteld dat Technology Leaders – de bedrijven en juridische afdelingen die ten volle gebruikmaakten van technologie – over de hele lijn beter presteerden dan de organisaties die dat niet deden. In 2020 werden deze bevindingen bevestigd. Bij de kantoren meldt 62% van de ondernemingen die als toonaangevend gelden qua technologie-implementatie (‘Technology Leaders’) dat hun winstgevendheid het afgelopen jaar toenam, tegenover 39% van de bedrijven die zich op dat vlak nog in een overgangsfase (‘Transitioning firms’) bevinden. En ook in alle domeinen met betrekking tot personeel, organisatie en cliëntgerichtheid bleken Technology Leaders het veel beter te doen dan organisaties die minder gebruikmaakten van technologie.


Andere opmerkelijke resultaten uit de survey

Relaties tussen klanten en kantoren 

  • 79% van de bedrijfsjuristen vindt het belangrijk dat de advocatenkantoren waarmee ze werken, blijk geven van efficiëntie en productiviteit, terwijl slechts 28% dat een zeer goede omschrijving van hun huidige kantoor vindt.
  • slechts 26% van de bedrijfsjuristen is zeer tevreden over hun huidige advocatenkantoor.
  • voor 82% van de bedrijfsjuristen is het belangrijk dat de advocatenkantoren waar ze mee werken, inzetten op technologie.

De veranderende juridische afdeling van het bedrijf

  • topprioriteiten: externe juridische kosten drukken, juridische transacties verbeteren, juridische projecten beheren en strategische waarde bieden aan hun bedrijf.
  • 82% verwacht dat een meer doorgedreven gebruik van technologie de productiviteit zal verhogen.
  • Big Data en Predictive Analytics zijn de technologieën waarvan 67% van de juridische afdelingen verwacht dat ze de komende drie jaar een impact zullen hebben.

Het veranderende advocatenkantoor

  • 67% van de advocatenkantoren investeert in nieuwe technologie die de werking van het kantoor en het werk voor de klanten ondersteunt 
  • 39% is bezig met het formaliseren van hun omgang met feedback van de klanten en 36% onderneemt projecten voor procesoptimalisatie
  • 59% ziet artificiële intelligentie als technologie die de grootste impact zal hebben de komende drie jaar


Inzichten Belgische experts

De coronacrisis brengt op vlak van snelle veranderingen wel het een en ander in een stroomversnelling, bevestigt Peter Callens, stafhouder van de Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel en toekomstig voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies voor de legislatuur 2020-2023. “De versnelling spat van het scherm. De bewustwording is meegegroeid met de ontwikkelingen op het veld: iedereen kijkt uit naar verhoogde efficiëntie. Ik denk wel dat er een stroomlijning komt in de bezetting van de kantoren van juridische dienstverleners. Men zal zijn of haar meerwaarde sterker moeten bewijzen dan voorheen al het geval was, niet in het minst op vlak van cliëntgerichtheid. Ik ben ervan overtuigd dat men over een aantal jaar zal zeggen dat de juridische dienstverlening in de pandemie haar kantelmoment gekend heeft.”

Bram Vandromme, advocaat en mede-oprichter van Future Lawyers Belgium, ziet het technologische bewustzijn bij de Belgische advocaten aanzienlijk toenemen:“Deze pandemie kon iets waar velen al de  tanden op stuk beten: advocaten en justitie snel anders doen werken. Veel advocaten hebben de afgelopen weken meer met video vergaderd dan in hun hele carrière vooraf aan deze crisis. En met rechtbanken kon plots gemaild en zelfs via video gepleit worden. Hoewel 2020, toch een openbaring voor velen. Opvallend is dat veel klanten vonden dat tijdens deze crisis hun advocaat een pak beter bereikbaar was dan anders. De crisis heeft de transformatie zeker versneld, maar de valkuil is ook groot: grijp je terug naar de vertrouwde oude werkwijze, of ga je echt aan de slag met wat deze crisis je leerde? Dat geldt niet alleen voor advocaten, maar zeker ook voor justitie. De stappen die zijn gezet, mogen nu niet meer worden teruggeschroefd.”
 

De volledige bevindingen van de 2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers zijn beschikbaar in dit rapport (zie ook bijlage).

 

Over de 2020 Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey 

De 2020 Future Ready Lawyer Survey: Performance Drivers van Wolters Kluwer Legal & Regulatory bestaat uit kwantitatieve gesprekken met 700 juristen van advocatenkantoren, juridische afdelingen en zakelijke dienstverleners in de VS en negen Europese landen: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, België en Hongarije. Het doel van deze gesprekken is te onderzoeken hoe verwachtingen van klanten, technologie en andere factoren van invloed zijn op de toekomst van het recht binnen bepaalde kerngebieden en hoe juridische organisaties bereid - en erop voorbereid - zijn deze aan te pakken. De enquête werd tussen 10 januari en 30 januari 2020 online afgenomen door een gespecialiseerde internationale onderzoeksorganisatie, in opdracht van Wolters Kluwer.

 

Wolters Kluwer Legal & Regulatory 

Wolters Kluwer Legal & Regulatory, een divisie van Wolters Kluwer, is een wereldwijde vooraanstaande leverancier van juridische en compliance oplossingen die professionals in staat stellen hun productiviteit en prestaties te verbeteren, de risico’s te beperken en betere resultaten te verkrijgen. Wolters Kluwer is een wereldwijde leider in professionele informatie, softwareoplossingen, en diensten voor clinici, verpleegkundigen, accountants, juristen, en de sectoren fiscaliteit, financiën, audit, risico’s, compliance en regelgeving. Wij helpen onze klanten elke dag bij het nemen van cruciale beslissingen door hen deskundige oplossingen te bieden die een grondige domeinkennis combineren met geavanceerde technologie en diensten. Wolters Kluwer gaf in 2018 een jaaromzet aan van €4,3 miljard. De groep levert diensten aan klanten in meer dan 180 landen, heeft activiteiten in meer dan 40 landen en stelt wereldwijd ongeveer 19.000 mensen tewerk. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, Nederland. Meer informatie over onze oplossingen en organisatie vindt u op www.wolterskluwer.com, volg ons op TwitterFacebookLinkedIn, en YouTube.

Contacteer ons
Kathleen Iwens Communication manager, Wolters Kluwer
Katleen Peeters Outsource Communications
Kathleen Iwens Communication manager, Wolters Kluwer
Katleen Peeters Outsource Communications
Over Outsource Communications

Outsource Communications is een strategisch communicatieadviesbureau. Wij bouwen, versterken en beschermen de reputatie en de merken van onze klanten via interne en externe communicatieacties. Verbazingwekkend creatief, altijd effectief en 100% ge├źngageerd.

Outsource Communications
Steenweg op Brussel 213
1780 Wemmel
Belgium